Dovolená v obytném autě? Díky pronájmu můžete vyrazit i vy

Dovolená v obytném autě? Díky pronájmu můžete vyrazit i vy

Plánujete letošní letní dovolenou a už vás neláká představa, že si zaplatíte drahý zájezd někam do ciziny, kde budete jen polehávat u moře a sem tam vyrazíte do okolí na památky? Co takhle zkusit netradiční dovolenou na cestách. Stačí k tomu mít obytný vůz či karavan a můžete vyrazit. Není zapotřebí disponovat vlastním vozidlem, nyní se už totiž dá pronajmout. 

Obytné vozy jsou nesmírně populární zejména u Britů. Kdo z vás již někdy na Britských ostrovech byl, ten jistě potvrdí, že takřka u každého rodinného domu se dá zpozorovat minimálně jeden.

Cestujte nezávisle a pohodlně

Angličané dobře vědí, v čem tkví kouzlo těchto vozidel. Jste nezávislí na nějaké cestovní kanceláři a jednom místě. Svoji dovolenou si naplánujete pouze podle sebe tak, jak se vám to hodí. Když vás nudí jedno místo, jeden kemp, stačí nastartovat a přesunout se někam jinam. Během relativně krátké doby se dá díky obytnému vozu či karavanu navštívit spousta míst, poznáte daleko více zajímavostí nežli při klasické zájezdové dovolené.

Moderní obytná auta jsou skutečně komfortní záležitostí. Nechybí v nich kuchyňka, toaleta, prostor pro spaní a odpočinek, ale ani zásuvky pro elektrické spotřebiče a mnoho dalších doplňků. Uvnitř auta se pak cítíte skoro stejně pohodlně jako doma.

Vlastní vozidlo není nutné. I v tuzemsku se už totiž dá sjednat pronájem karavanů a obytných vozů, a to klidně na dlouhé týdny. Pro řízení vám přitom postačí obyčejný řidičský průkaz skupiny B, takže rozhodně nemusíte mít „papíry" na kamion apod. To je poměrně velká výhoda, spousta lidí o tom ani neví.

Jen pár maličkostí a vozidlo máte k dispozici

tuzemsku své služby nabízí půjčovna obytných vozů Bydliky.cz. Pronájem je vskutku jednoduchý. Vyberete si konkrétní typ vozidla. Rezervaci na zvolený termín provedete nejen osobně, ale dá se uskutečnit také prostřednictvím telefonu nebo on-line na webových stránkách. Pro úplné vyřízení pak potřebujete 2 doklady totožnosti – ideálně občanský průkaz, řidičský průkaz či cestovní pas.

Vozidlo je po celou dobu pronájmu pojištěné. Pokud jde o havarijní pojištění, sjednává se s 10 % účastí. Obytné auto či karavan si máte možnost pronajmout na dobu, jakou si zvolíte. S délkou pronájmu je i cena v přepočtu na jeden den odstupňována slevou.

Díky pronájmu obytných aut a karavanů máte skvělou příležitost užít si jedinečnou dovolenou. Neomezují vás ani hranice, s vozidly se dá vyrazit po celé Evropě. Klidně si tak zajedete třeba k moři, cestou ale rozhodně navštívíte celou řadu památek, které byste při běžné dovolené pouze míjeli a neměli šanci je zhlédnout. Možná vás takováto dovolená nakonec vyjde i levněji, neboť nemusíte platit za drahé ubytování. S obytným vozem a karavanem se dá zaparkovat prakticky kdekoliv, pokud to zákony dané země umožňují. A když ne, tak stačí zajet do nějakého kempu nebo využít určených parkovišť karavanů v oblasti skoro každé zajímavější lokality. Tyto parkoviště „Stellplatz" jsou levná a nabízí základní karavanistické služby (vypuštění odpadní vody, napuštění čisté vody, vylití WC, dobití baterií atd.).

Článek Dovolená v obytném autě? Díky pronájmu můžete vyrazit i vy byl publikován 13. dubna 2018 v 12.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...