Povinné ručení: Porovnávat se vyplatí

Tagy:  Povinné ručení, pojištění, povinnost, srovnání, pojišťovna, internet

Povinné ručení: Porovnávat se vyplatí

Vlastnit automobil s sebou přináší mnoho výhod, nicméně také nutnost platit nejrůznější výdaje – za nové pneumatiky, benzín, tu a tam je nutná návštěva servisu. Stejně nevyhnutelné jsou také platby za povinné ručení. Vyplatí si ale porovnat jednotlivé nabídky.

Povinné ručení patří mezi výdaje, se kterými musí počítat každý motorista. A zároveň jde také o možnost, kde lze výrazně ušetřit. Navíc je to velmi jednoduché – stačí pár kliknutí na internetu a člověk má hned přehled, kde bude pojistka nejvýhodnější. Není nutné obvolávat jednotlivé pojišťovny ani studovat podmínky smluv, chytrý vyhledávač udělá vše sám.

Nepodceňujte výběr pojišťovny

Zákonné pojištění vozidel, které komplexně chrání motoristu, je sice povinné, ale volba konkrétní pojišťovny je individuální záležitostí pro každého řidiče. Nejedná se přitom o nijak malé částky, úspora může činit až tisíce korun ročně. Z osmi tisíce se rázem může stát pět, nicméně uspořit lze i u nižších částek. To vše za naprosto totožných podmínek. Kdo navíc provede optimalizaci, může ušetřit výrazněji, srovnání povinného ručení je zkrátka klíčem k velkým úsporám.

Nejde ale pouze o to spočítat si slevu, internet nabízí i další informace. Navíc třeba na webu Porovonej24.cz je také rubrika s aktualitami, kde se lze dozvědět mnoho zajímavostí, praktických rad i novinek ze světa povinného ručení. Nicméně udělat si porovnání povinného ručení současného a budoucího je ten základní účel těchto kalkulaček na povinné ručení.

Maximální pohodlí

Internetové srovnávače potřebují jen pár informací o řidiči i o vozidle, přitom čím více informací člověk vyplní, tím lépe. Nejen vyhledat, ale i sjednat si výhodnější povinné ručení online je snadné a nijak složité. Maximálně pohodlná a jednoduchá možnost je pak zadat telefonní číslo a nechat si zatelefonovat, tuto možnost však nabízí pouze některé porovnávače, například web porovnej24.cz.

Povinné ručení nebývá levnou záležitostí, vyplatí se porovnat si nabídky. Foto: Martin SingrPovinné ručení nebývá levnou záležitostí, vyplatí se porovnat si nabídky. Foto: Martin Singr

Článek Povinné ručení: Porovnávat se vyplatí byl publikován 27. listopadu 2015 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...