Barum, Continental a Michelin – dlouhodobě nejlepší značky zimních pneumatik

Barum, Continental a Michelin – dlouhodobě nejlepší značky zimních pneumatik

Již zanedlouho začne pro motoristy nová zimní sezóna, která je spojena s přezutím letních pneumatik na zimní. Tomu předchází shánění nových gum na automobily, pakliže některým z vás ty současné již tuto zimu patřičně neposlouží. Ideálním obdobím pro nákup zimních pneumatik je říjen, ať stihnete včas přezout.

Jaké zimní pneumatiky pořídit?

I vy plánujete nákup nových gum, jenže si nejste jisti, na které máte vsadit? Řada motoristů vybírá pneumatiky podle ceny a už se tak nezajímají o jízdní vlastnosti a další charakteristiky. Na našem trhu se objevuje spousta levných pneumatik čínských výrobců. Ty však nedoporučujeme obouvat na vaše auto, jelikož jejich vlastnosti nedosahují kvalit značkových výrobců . Mají špatnou brzdnou dráhu, což pro vás může být zejména v zimě velmi nebezpečné. Tito čínští výrobci používají na výrobu, jak letních, tak zimních gum, naprosto stejné směsi, a to je velký problém. Někteří prodejci je dokonce nabízejí jako prémiové, ale ve skutečnosti vůbec prémiové nejsou.

Proto se při nákupu nových pneu vyplatí vsadit na známé značky. Mezi ty ověřené a kvalitní se řadí jednoznačně Barum, Continental a Michelin. Tito výrobci produkují velice kvalitní pneumatiky, jež vynikají skvělým jízdním komfortem, dobrou přilnavostí a chováním na suchu, mokru, sněhu i ledu.

Pneumatiky Continental

Pneumatiky Continental se řadí ke špičce a patří mezi nejprodávanější pneu pro osobní, užitkové a SUV vozy. Doporučují je jak odborníci, tak automechanici. V řadě nezávislých testů vítězí právě pneumatiky německého výrobce Continental. Jednou z nich je kupříkladu CONTINENTAL ContiWinterContact TS 850, která byla testována 10 krát a v 8 případech obdržela první místo. Tyto zimní pneumatiky jsou vybaveny širokou škálou inovativních technologií, jež zajišťují bezpečnou jízdu v zimním období. Jestliže máte vozidla s náhonem 4×4, skvělým řešením může být model CONTINENTAL ContiCrossContact Winter se zesíleným FR, který je určen pro těžká vozidla.

CONTINENTAL ContiWinterContact TS 850CONTINENTAL ContiWinterContact TS 850

Pneumatiky Michelin

Značka Michelin je v automobilovém průmyslu velice dobře známá a rovněž patří mezi špičku. Je to druhý největší výrobce pneu na světě. Z produkce vychází velice výkonné pneumatiky, které z pohledu počtu najetých kilometrů nemají konkurenci. Pneumatiky Michelin lze charakterizovat jako ekologické pneu s nízkým valivým odporem. Pokud chcete doporučit nějaké kvalitní zimní pneu této značky, pak je to model Michelin Alpin A4. Od této prémiové pneumatiky můžete očekávat nejvyšší kilometrový nájezd. Novinkou pro sezónu 2014/2015 je model Michelin Alpin A5, který má být konkurencí pro Continental ContiWinterContact TS 850.

Michlein Alpin A5Michlein Alpin A5

Pneumatiky Barum

Řada spotřebitelů nedá dopustit na českou značku pneumatik Barum. Výrobky Barum se snaží poskytnout svým zákazníkům ten nejlepší poměr mezi cenou a výkonem. Špičkové vlastnosti byly prokázány v testech nezávislých časopisů a autoklubů. Gumy Barum mohou být chytrou a nejlevnější volbou i pro vás. Díky příznivému poměru ceny a kvality patří značka Barum mezi nejprodávanější v ČR. Rozhodně doporučit můžeme zimní pneumatiky Barum Polaris 3, které získaly vítězství ve spotřebitelské soutěži Produkt roku 2013 ve své kategorii. Jedná se o model, který je vhodný jak pro osobní, tak SUV vozy.

Barum Polaris 3Barum Polaris 3

Pokud bychom měli udělat shrnutí, tak pneumatik Barum se na českém trhu prodá kusově nejvíce, pneu Continental jsou nejúspěšnější a Michelin mají největší trvanlivost. Přehled všech zimních pneumatik s hodnocením a zajímavou cenou najdete na webu Barum-pneu.cz.

Článek Barum, Continental a Michelin – dlouhodobě nejlepší značky zimních pneumatik byl publikován 7. října 2014 v 21.45 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...