Může být ojeté auto lepší než nové?

Tagy:  autobazary, ojeté vozy

Může být ojeté auto lepší než nové?

O ojetých autech koluje mnoho předsudků a polopravd. Málo kdo by uvažoval o autě z autobazaru, pokud by měl možnost pořídit si nový vůz. Vůni nového auta se totiž prý nic nevyrovná. Ani možná úspora v řádech statisíců?

Za peníze, které byste investovali do nového automobilu si v autobazaru můžete klidně pořídit vůz o jednu třídu vyšší. Sice se budete muset smířit s faktem, že tachometr neukazuje 0 km, ale i tak vám auto poskytne mnoho zábavy a nespočet ujetých kilometrů. Takže co je lepší nové nebo ojeté?

Ojetý vůz vybírejte pečlivě

Pokud nejste automechanik, tak utajenou závadu asi jen tak neodhalíte. Můžete si samozřejmě sebou vzít na pomoc kamaráda nebo třeba přímo vašeho automechanika. Ten ale asi nebude ochotný s vámi procházet jeden autobazar za druhým.

Druhou možností je informovat se na internetu. Spousta zákazníků před vámi se o své zkušenosti již podělila a vy si tak můžete vybrat toho nejlepšího partnera. Zadejte jednoduše do vyhledávače například „autobazar Praha“ a přidejte slovíčko „recenze“. Zaručeně tak obdržíte dostatek informací o tom, kam jít nebo kterému místu se naopak raději vyhnout.

Prověřte si i váš automobil. Můžete se tak stejně dobře dozvědět něco, o čem jste nevěděli a na co byste si měli dát pozor. Pomoci by vám měli například recenze. AutoEsa jako jeden z mála prodejců tyto recenze uvádí přímo na svých stránkách.

Za nový si připlatíte

Za nový vůz si připlatíte – a to značně. Výhoda je, že dostanete vůz bez kompromisů a přesně podle vašich přání. Samozřejmě je zde váš finanční limit. Investice to není zrovna nejlepší, ale důležitou roli zde hraje především srdce.

S postupným zesilováním konkurenčního boje mezi autobazary se smazala i výhoda záruky. Mnoho prodejců ojetých automobilů nabízí záruku výměny vozidla i bez udání důvodu. Asistenční služby jsou také samozřejmostí.

Největší strašák při nákupu ojetých vozidel jsou tzv. „stočené kilometry“. Tedy stav, kdy nepoctivý prodejce uměle sníží počet najetých kilometrů. Spolehliví prodejci ojetin vám v dnešní době vystaví certifikát o počtu najetých kilometrů. Vy si pak můžete být jisti, že se vás nepokouší nikdo napálit.

Článek Může být ojeté auto lepší než nové? byl publikován 19. prosince 2013 v 13.45 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...