Continental SportContact 3 spolehlivě zabrzdí i výkonná vozidla

Tagy:  Continental, ContiSportContact 3, letní, přesnost, bezpečnost, test

Sponzorované odkazy:

Continental SportContact 3 spolehlivě zabrzdí i výkonná vozidla

Teploty se již několik dní drží nad bodem mrazu a stále více řidičů přemýšlí, jaké pneumatiky si pořídí pro letní sezónu. Jednou z nejlepších pneumatik pro vysoce výkonná vozidla je pneumatika německého výrobce Continental SportContact 3.

Řidiči, a to nejen sportovních vozů, chtějí po pneumatikách, aby poskytovaly vysoký výkon a neměly nedostatky, co se přesnosti týká. Je nutné, aby měl automobil co nejlepší přilnavost k vozovce i při jízdě vysokou rychlostí. Musí na ně být spoleh i při prudkých manévrech nebo změně povrchu vozovky.

Zkrátka, když má někdo vůz za hodnotu kolem milionu, už na nějaké „drobné“ za pneumatiky nehledí. Klidně si připlatí za co nejlepší kvalitu.

Přesná a bezpečná

Přesně pro tyto řidiče je určena nová, třetí, generace pneumatik Continental SportContact. Dezénová žebra pneumatiky jsou navržena tak, aby absorbovala extrémní vnější síly působící na pneumatiku třeba při prudkých manévrech. To znamená maximální přesnost řízení, vysvětluje Continental. Posádka se tak může cítit bezpečně i při vysoké rychlosti, pneumatiky přesně poslouchají řidiče.

Pneumatika má asymetrická dezénová žebra. Právě ta pomáhají při brzdění, kdy působí podélné síly. Tyto síly pohltí vzor žeber a brzdný výkon je pak lepší.

Na suché vozovce poskytuje nový asymetrický dezén vynikající brzdné schopnosti a výrazně se snižuje brzdná dráha. Tuto devizu pneumatika potvrzuje na suché i mokré vozovce. Jedinečné drážky umožňují lepší odvod vozy z kontaktní plochy a tím i zvyšují odolnost vůči aquaplaningu. Pozoruhodné je, že bylo dosaženo také snížení valivého odporu.

Pneumatiky lze koupit i s rychlostním indexem Y, což znamená 300 km/h. I rozměry jsou odpovídající pro sportovní vozy – nabízí se v rozměrech pro velká kola i pro široké ráfky. Jak již bylo napsáno, pneumatika patří mezi dražší kousky, ale kvalita je odpovídající.

Pneumatika Continental SportContact 3 by měla uspokojit i ty nejnáročnější zákazníky. Foto: www.conti-online.comPneumatika Continental SportContact 3 by měla uspokojit i ty nejnáročnější zákazníky. Foto: www.conti-online.com

Testy: Pneu obstála

A jak dopadla pneumatika v nezávislých testech? Pneumatiku zkusilo za několik let mnoho německých periodik. V časopise AutoZeitung 02/2008 byl testovaný rozměr 225/45 R 17 Y. Pneumatika se umístila na druhém místě s hodnocením „Doporučená“. V jiném časopisu AutoBild Tuning 01/2007 se pneumatika ContiSportContact 3 v rozměru 235/35 ZR 19 dokonce stala vítězem testu s hodnocením „Vysoce doporučeno“.

Stejné hodnocení obržela pneumatika v roce 2007 také od časopisu Powercar. Tento magazín také uvedl, že pneumatika byla nejrychlejší ze všech testovaných a kromě jednoduché a bezpečné ovladatelnosti oceňuje také úžasné vlastnosti na suchém povrhu. „Jsou takové, jaké by pneumatiky měly být,“ stojí v recenzi.

„Vysoce doporučená“ byla pneumatika také v německém motoristickém časopisu sport auto v čísle 04/2009. Časopis AutoBild Sportcars loni ohodnotil pneumatiku jako „Doporučenou“. Chválil zejména přesnost řízení na suchu, stabilitu při působení boční síly, krátkou brzdnou dráhu za mokra a nízký valivý odpor. „Vysoce doporučená“ byla pneumatika v Auto Zeitung 5/2011 nebo v auto motor & sport 7/2011.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Continental SportContact 3 spolehlivě zabrzdí i výkonná vozidla byl publikován 24. února 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...