Laufenn S FIT EQ: Stvořena pro Evropu

Tagy:  Laufenn S FIT EQ, Hankook, Evropa, kvalitní, přilnavost na mokru, valivý odpor

Sponzorované odkazy:

Laufenn S FIT EQ: Stvořena pro Evropu

Relativně nová značka pneumatik Laufenn spadá pod giganta Hankook a je určena pro evropské motoristy. Chlubí se skvělým poměrem ceny a kvality a u modelu S FIT EQ tomu není jinak.

Pneumatiky Laufenn S FIT EQ dle výrobce nabízí optimální výkon za sucha i za mokra, dlouhou životnost běhounu, mimořádnou stabilitu a jízdní vlastnosti a také tichou, plynulou jízdu.

Asymetrickému dezénu dominují čtyři obvodové drážky, které zlepšují stabilitu za mokra. Díky 3D simulaci jízdy po vodě byl zdokonalen blok dezénu pro aquaplaning, brzdění za mokra je nyní účinnější. O lepší odvod vody z kontaktní stopy se pak stará proudnicový tvar ramene a drážek. Odvod vody i účinnost brzd na vodě pak podporují hrany s drážkami. Dle Evropského značení je přilnavost na mokru ohodnocena písmenem C, pouze jeden rozměr se dostal na hodnotu B.

Dle výrobce nabízí pneumatika také pohodlnou jízdu a to díky snížení hlučnosti a vibrací. Díky optimálnímu profilu dezénu a symetrické kostře pneumatiky zůstává kontaktní plocha konstantní, tím pádem se zatížení přenáší rovnoměrně v podélném i příčném směru. Při vývoji přišla ke slovu i digitální simulace. O adekvátní tuhost dezénových bloků se stará technologie spojovacích můstků, nižší hlučnost a lepší ovladatelnost v zatáčkách pak zaručuje obvodové žebro na vnější straně.

Podle výrobce tato pneumatika nabízí i dlouhou životnost a nízký valivý odpor, který pozitivně ovlivňuje spotřebu paliva. Je to díky použití nejnovějších polymerových směsí, které lze označit jako hybridní. Valivý odpor dále snižuje také tvar dezénu a speciální struktura pryže. Dle EU štítku ale mají téměř všechny rozměry valivý odpor ohodnocen písmeny C nebo E, jen v jednom případě B.

Pneumatika Laufenn S FIT EQ si přesto podle výrobce přisvojila novou technologii pro luxusní vozy, která nabízí skvělé ovládání a tichou a pohodlnou jízdu. Pneumatika dále disponuje v závislosti na rozměru jednou nebo dvěma bezešvými nylonovými vrstvami, které vedle pozitivního vztahu na výdrž pneumatiky zlepšují ovladatelnost. Založená páska v okrajích nárazníkových pásů se ve vysokých rychlostech stará o co nejlepší ovladatelnost. Jádro patky o vysoké tvrdosti a dva široké ocelové nárazníkové pásy zajišťující optimální tuhost běhounu a zlepšující ovladatelnost. Rozložení kordových vláken je potom rovnoměrné. Díky tomu jsou bočnice pevnější a tím se minimalizuje deformace pneumatiky.

Emoce i rozum

Laufenn je poměrně novou značkou a dle vlastních slov přináší mimořádné zážitky z řízení a pneumatiky s výkonem, které řidiči potřebují v různých podmínkách. „Spojením modré barvy racionálního uvažování a červené barvy emocí vzniká fialový odstín charakteristický pro značku Laufenn,“ stojí v seznámení se značkou, která prý nabízí přemýšlivým zákazníkům praktické využití spolu s emocionálním uspokojením.

Laufenn S FIT EQ vyniká poměrem ceny a kvality. Foto: www.laufenn.comLaufenn S FIT EQ vyniká poměrem ceny a kvality. Foto: www.laufenn.com

Značka je také prý nekompromisně orientována na kvalitu, a ač je přímočará, neuznává jednoduchá řešení. Alternativou modelu S FIT EQ, který je k dostání v rozměrech od patnácti do devatenácti palců, může být model G FIT EQ, pro dodávky je pak X FIT VAN.

Podobně jakou Laufenn jsou pneumatikářské firmy zaměřené na střední Evropu se skvělým poměrem ceny a kvality také u nás populární značky Barum, Matador nebo Sava.

Článek Laufenn S FIT EQ: Stvořena pro Evropu byl publikován 30. září 2019 v 00.00 v rubrice Letní pneu a Výrobci. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...