Půjčovna aut na Letišti Václava Havla

Půjčovna aut na Letišti Václava Havla

Cestování letadlem je pohodlné, problém spočívá jen v tom, že jste po příletu odkázáni na hromadnou dopravu. Pokud si tedy nepůjčíte auto. Autopůjčovny většinou sídlí hned na letištích a to pražské není žádnou výjimkou. I na Letišti Václava Havla si lze půjčit auto – od Mini Cooperu přes SUV až po dodávky.

S manželkou, s níž jsem se seznámil při studiích, jsme zůstali žít v zahraničí. Čas od času létáme domů. Vzhledem k tomu, že jsem z Moravy, obvykle přilétáme do Vídně a odtud jezdíme domů. Tentokrát jsme však letěli do Prahy, protože jsem chtěl své rodině ukázat naše překrásné centrum Evropy. A tak jsem začal pátrat, jestli je nějaká autopůjčovna na Letišti Václava Havla.

Jako všichni ostatní i my jsme zvolili EasyRent

Letiště Václava Havla je oproti některým jiným zahraničním (třeba zrovna oproti tomu ve Vídni) dost malé. Přesto je zde rovnou několik autopůjčoven. Já jsem pro nás vybral EasyRent, protože právě tady si půjčují auta i generální tajemník NATO nebo business cestující z koncernu VW do Škoda Auto. O kvalitách společnosti to podle mě něco vypovídá.

Mini Cooper, foto easyrent.czMini Cooper, foto easyrent.cz

S Mini Cooperem jsme si splnili sen

Původně jsem měl zájem o půjčení SUV. Pak jsem ovšem udělal tu chybu, že jsem nabídku EasyRent ukázal i ženě a dcerám. Prohlídli jsme si minibusy, SUV, kabriolety i klasické české škodovky a nakonec vyhrál Mini Cooper. Měli jsme v plánu cestovat jen po Praze a okolí (Karlštejn), takže jsem souhlasil, že do městského terénu je toto stylové vozítko vhodné. Holkám se splnil sen a já jsem si zkusil řídit auto, za jehož volant se nejspíš jen tak někdy neposadím.

Minibus Mercedes V-class, foto: easyrent.czMinibus Mercedes V-class, foto: easyrent.cz

Půjčovnu jsme našli bez problémů

Létáme často, přesto jsem měl trochu strach, že budeme půjčovnu dlouho hledat. Pracovníci však byli dobře informovaní, v kolik přiletíme, a sdíleli nám svou polohu přes Google Maps. Ani to nemuseli dělat, čekali na nás hned před východem z Terminálu 1. Kousek od východu tam mají nonstop fungující kancelář. Dal jsem si kávu, zaplatil kartou a jeli jsme se vyspat. O týden později jsme tady auto zase vrátili.

EasyRent tedy můžu jenom doporučit. A mimochodem fungují i jako půjčovna dodávek.

Článek Půjčovna aut na Letišti Václava Havla byl publikován 25. srpna 2019 v 18.15 v rubrice Informace. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...