Michelin Pilot Sport 4 S: Nejen na závodní okruhy

Tagy:  Michelin Pilot Sport 4 S, sportovní, novinka, letní, závodní, unikátní, Mercedes-AMG, Ferrari

Sponzorované odkazy:

Michelin Pilot Sport 4 S: Nejen na závodní okruhy

Novinka pro letošní letní sezónu, to jsou prémiové vysoce výkonné pneumatiky Michelin Pilot Sport 4 S, představené jako nástupci úspěšné Michelin Pilot Super Sport. I v tomto případě se jedná o pneumatiky do běžného provozu, se kterými se ale můžete směle vydat i na závodní okruh.

Pro stovky koní pod kapotou

Pneumatika je určena zejména pro luxusní vysoce výkonné sedany a vozy, které mají výkonu na rozdávání. Zatímco těm prvním nabídne skvělý handling, supersporty ocení potěšení z jízdy a skvělou směrovou akceleraci. Samozřejmostí je to vše ve spojení s vysokou úrovní bezpečnosti, běhoun pneumatiky optimalizuje stopu i v těch nejextrémnějších situacích a brzdná dráha je proto v porovnání s konkurencí velmi krátká.

Designu pneumatiky dominují čtyři obvodové drážky a s trochou nadsázky lze říct, že to je všechno. Konstruktéři drážkami viditelně šetřili, což bylo v zájmu co největší kontaktní plochy. Dezén je navíc dle výrobce vysoce reaktivní a neustále se uzpůsobuje vozovce. Díky tomu má vždy optimální stopu na silnici. Mimořádné kontrole nad řízením pomáhá také hybridní aramido-nylonový pás, jinými slovy technologie dynamické odezvy.

Příčné drážky ve středové oblasti buď nejsou vůbec, nebo jen z části aby ústily do obvodových drážek. Výrazné zářezy lze sledovat pouze v ramenní oblasti, kde jsou pro bezpečný odvod vody nezbytností. Díky technologii dvousložkové směsi pryže (dva různé druhy elastomerů v běhounu) má nová pneumatika skvělou přilnavost na suchém povrchu a efektivní brzdné vlastnosti na mokru. Přesněji řečeno, na vnější straně pneumatiky je nový hybridní elastomer pro přilnavost na suchu, zatímco na vnitřní stavě je nová směs tvořená speciálními „funkčními elastomery“ a silikou pro bezpečné chování na mokré vozovce.

Skvělý výkon zaručuje už jen fakt, že vývojáři použili to nejlepší z pneumatiky Michelin Pilot Super Sport, přidali zkušenosti získané u modelu Michelin Pilot Sport Cup 2 a vznikla tato novinka. Její výrobní proces byl jedinečný, vysoce precizní a s použitím unikátního know-how odborníků francouzské značky. Stejně jako předchůdkyně, i Michelin Pilot Sport 4 S je tovární pneumatikou pro vybrané modely Ferrari a Mercedes-AMG.

Elegantní atletka

Celkově dezén působí elegantním a čistým dojmem. Podobný dojem zanechává také bočnice, nicméně emblém šachovnicové vlajky nenechá nikoho na pochybách, že se jedná o pneumatiku vhodnou i na závodní okruhy.

Pneumatiky Michelin Pilot Sport 4 S mají dlouhou životnost a tomu mimo jiné napomáhá sametový efekt na vnější bočnici. Chrání totiž pneumatiku a hlavně ráfek před poškozením třeba o obrubník během příčného parkování ve městě. Co se týká kilometrového výkonu, je na tom v porovnání s řadou jiných prémiových UHP pneumatik velmi dobře, dle Michelinu dokonce tyto pneumatiky vydrží o 23 374 km více než Continental Sportcontact 6.

Nová Michelin Pilot Sport 4 S je pro běžný provoz, neztratí se ale ani na závodní trati. Foto: www.michelin.czNová Michelin Pilot Sport 4 S je pro běžný provoz, neztratí se ale ani na závodní trati. Foto: www.michelin.cz

Pro vývoj pneumatiky Michelin Pilot Sport 4 S posloužily data získaná z motoristického sportu. Díky poznatkům ze seriálů jako jsou okruhové závody FIA WEC, Formula E nebo 24 hodin Le Mans a také z Rally WRC má francouzská značka stále k dispozici nejnovější know-how.

Článek Michelin Pilot Sport 4 S: Nejen na závodní okruhy byl publikován 28. února 2017 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...