Víkend láká k výletům

Tagy:  dovolená, výlet, batoh, zavazadla, cestování, krátké cesty, rady a tipy

Víkend láká k výletům

Právě probíhající jaro jen láká k cestám. Zima je pryč, ale zároveň (zatím) nejsou teploty extrémně vysoké. Máme tedy skvělou příležitost vyrazit o víkendu na cestu. Není třeba brát si v práci dovolenou, i jednodenní výlety mají něco do sebe. Chce to jen pořádný batoh. To něj mapu, svačinu a můžeme vyrazit.

Je prima mít smartphone s navigací a ideálně s takovou, která sleduje i uzavírky a dopravní kolony. Někdy to ale prostě může člověka zradit. Slabá baterka a vybitý přístroj je nejčastějším problémem. A pak se hodí mít po ruce i starou dobrou papírovou mapu. Rozhodně jí tedy nenechte na stole, až budete plánovat, kam vyrazíte a před cestou jí přibalte do batohu s sebou. Ideální řešení zde je zvolit praktické originální batohy Eastpak. I když jsou velmi malé, vejde se tam stará dobrá papírová map i moderní navigace.

Podstatná je také otázka, s čím vším cestovat, když máme k dispozici jen malý batoh. Mobil, peněženka a klíče se sice vejdou i do kapsy u kalhot, ale není to nijak pohodlné a když si chcete přibalit i bagetu a pití, kapsy nestačí. Obavy stanou, i malý batoh toto všechno pojme. Představa, že batoh je výsadou školáků a studentů, je mimo. I když, pravda, třeba barevné batohy Mi Pac jsou spíše pro mladší ročníky.

Takové ale nejsou všechny. Z mnoha designů, tvarů a velikostí si vybere snad každý a batoh se tak může stát pohodlným doplňkem, který navíc pojme nejen veškerý obsah kapes, ale také svačinu a nějakou mikinu a deštník pro případ, že by počasí nakonec nebylo takové, jaké ho vykreslili v předpovědi.

A kdo chce být i na cestách stylový, může. Stačí zvolit malé a moderní designové batohy Herschel, se kterými budete elegatní i v teplákové soupravě při výšlapu na Sněžku. A co více – ať už se rozhodnete kamkoliv a s jakýmkoliv malým batohem, výlet s ním bude rozhodně o mnoho komfortnější než bez něj.

Vyplatí se také vzít si do batohu radši o pár stovek více. Pokud plánujete cestu do většího města, kde budete obdivovat památky, není obvykle problém najít bankomat, ale na vesnici to může být docela oříšek, o místech uprostřed lesa ani nemluvě. Ale na druhou stranu – co se taky dá uprostřed lesa nakoupit? V nejlepším případě zde narazíte na stánek s občerstvením, na které stačí stovka, v tom horším tak akorát srnky. I zde nakonec oceníte, že si drobné občerstvení nesete na zádech v batohu.

Ať už vyrazíte kamkoliv, užijete si pravděpodobně parádní den, tak hurá na cesty!

Článek Víkend láká k výletům byl publikován 28. června 2016 v 23.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...