Fulda Sport Control: Ekologická sportovní pneu

Tagy:  Fulda Sport Control, supersporty, ekologie, valivý odpor, životnost, testy

Sponzorované odkazy:

Fulda Sport Control: Ekologická sportovní pneu

Představení pneumatik bývá neobvyklá událost a to vše je umocněno, pokud výrobce zvolí netradiční místo. Například Fulda Sport Control byla představena veřejnosti v jednom z nejchladnějších míst na světě: V městečku Inuvik severně od polárního kruhu v Kanadě. A přitom se jedná o letní obutí.

Fulda Sport Control určená pro silné vozy se vyznačuje asymetrickým profilem a progresivními prvky vzorku. Zpracování pneumatiky působí agilně a precizně. Běhoun obsahuje vysoký podíl oxidu křemičitého a rovněž má „Aqua Flow“ drážky. To zajišťuje lepší přilnavost a také kratší brzdnou dráhu na mokré vozovce.

Fulda Sport Control pak využívá koncept Fulda Smart Move. Zde se snoubí tři pilíře: Ovladatelnost za mokra i sucha s jistotou, německá kvalita s precizností a hospodárnost. To jsou důvody, proč mnoho německých řidičů nedá dopustit na tohoto výrobce s více než stoletou historií.

Ekologie je trend

Lehká kostra pneumatiky snižuje valivý odpor a tím i spotřebu paliva a emise CO2. Podle testů je valivý odpor o 14 % nižší než u konkurence. A co víc, pneumatika nabízí nejen nízký valivý odpor, ale i dobrý záběr na mokru. To by se mohlo zdát jako neslučitelné vlastnosti, ale zde se povedlo najít rovnováhu. Je to díky sloučeninám oxidu křemičitého použitého při konstrukci běhounu pneumatik.

Konstruktéři Fuldy vycházeli z jednoduchého předpokladu, že pokud pneumatika méně váží, méně materiálu se také deformuje při odvalování a tím se dále zlepšuje valivý odpor. Zároveň díky tomu dochází k menší ztrátě energie při tření pneumatik o vozovku. Další výhodou menšího množství pryže je přesnější řízení.

Fulda Sport Control je ekologická pneu, která zvládá i velmi rychlou jízdu. Foto: www.fulda.com/fulda_cz_czFulda Sport Control je ekologická pneu, která zvládá i velmi rychlou jízdu. Foto: www.fulda.com/fulda_cz_cz

Vzhledem k inteligentní konstrukci pneumatiky a dezénu vznikla optimalizovaná kontaktní plocha s vyvýšenými místy, která rovnoměrně roznášejí tlak. Díky tomu je rozložení tlaku lepší a opotřebení rovnoměrnější. Pneumatika má proto delší životnost a nižší hmotnost pneumatiky, tedy zejména méně pryže, se tak neprojeví negativně na počtu najetých kilometrů.

Pneumatika byla doporučena také v mnoha testech, mimo jiné v testu časopisu Auto Bild (test Eco-Meister v roce 2012), Auto Motor und Sport (2011). Auto Test dokonce dal pneumatice v rozměru 225/45R17 91 Y hodnocení „Nejlepší koupě roku 2012“.

Pro supersporty? Radši to zvažte

Mnozí majitelé supersportů radši sáhnou po prémiových pneumatikách, na kterých jejich vůz vyjel přímo od výrobce. Ovšem faktem je, že tyto pneu jsou také na špici, co se ceny týká. Například Fulda má také více než třicet let zkušeností a úspěchů při budování vysoce výkonných pneumatik. Již v roce 1978 byla představena Fulda Y2000, jedna z prvních širokých pneumatik na trhu. Vývoj pokračoval i v dalších letech a pneumatika Fulda Sport Control má velmi vysoký výkon, což jen potvrzuje rychlostní index W (do 270 km/h) a Y (do 300 km/h).

Je ale třeba mít na paměti, že drahé vozy mají „na míru“ vyvinuté pneumatiky, které dostávají v továrně, a změna značky se nemusí vždy vyplatit. Rozdíly v chování jsou často obrovské a nejde o změnu k lepšímu…

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Fulda Sport Control: Ekologická sportovní pneu byl publikován 3. května 2013 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...