Firestone Winterhawk 2: Po zimních cestách bez potíží?

Tagy:  Firestone Winterhawk, komfort, rodinná, test

Sponzorované odkazy:

Firestone Winterhawk 2: Po zimních cestách bez potíží?

Pro evropské řidiče je již déle než rok určená zimní pneumatika Firestone Winterhawk 2 EVO. Jak název ukazuje, jde o další vývojový stupeň oblíbené zimní pneumatiky. Firestone pneumatiku chválí, nezávislé testy jsou o něco více zdrženlivé…

Americký výrobce Firestone o svých pneumatikách Winterhawk 2 EVO říká, že přináší novou úroveň vyrovnaného výkonu v zimních podmínkách. „Zažijte vzrušení ze zimy bez kompromisů v oblasti bezpečnosti, pohodlí a ekonomiky,“ píše Firestone na webu.

Pro rodiny, sporťáky i dodávky

Tuto směrovou pneumatiku tedy ocení zejména majitelé malých či středně velkých rodinných vozů, kteří vyzdvihují jistotu při řízení v zimě. Pokud vlastníte sportovní auto, lepší volbou jistě bude „sestra“, tedy pneumatika Firestone Winterhawk 2V EVO s asymetrickým dezénem. Potřebujete-li zimní pneumatiky Firestone pro osobní auto, hledejte v obchodech Firestone Winterhawk C.

Firestone: Přilnavost máme vynikající

Nejnovější dezén, kterým se Firestone Winterhawk 2 chlubí, prý zvyšuje přilnavost na zimních silnicích. Prémiová EVO zimní směs s vyšším obsahem siliky pak pomáhá vynikajícímu výkonu na sněhu a při mokrém počasí. V takových podmínkách je na pneumatiky spoleh, jsou odolné proti aquaplaningu. Jízda na pneumatikách je tichá, hladká, zkrátka si při ní řidič skvěle odpočine, uvádí Firestone.

Firestone vyzdvihuje zejména pět technologií, které dělají tuto pneumatiku tím, čím je. Hlavním pozitivem pneumatiky je bezesporu vysoká trakce dezénu. Okraje pneumatik totiž mají díky vysokému počtu lamel maximální záběr na zasněžených a ledem pokrytých vozovkách, kde je díky tomu optimální trakce i brzdění.

Pneumatika se vyznačuje také vysokou tuhostí spojených centrálních bloků. Tím se zvýšila tuhost celé pneumatiky a také se prodloužila životnost, optimalizovaly se vlastnosti při brzdění a zlepšila se ovladatelnost. 3D listové lamely v ramenou pneumatik dále zvyšují tuhost bloků pneumatik a zlepšují jízdní vlastnosti, zejména při zatáčení.

Díky směsi na bočních okrajích bloků je ovladatelnost na sněhu vynikající a pneumatika poskytuje maximální přilnavost v zatáčkách. Podélné hlavní drážky, dominující dezénu, zaručují účinný odvod vody i rozbředlého sněhu z kontaktní plochy pneumatiky, čímž pomáhají bezpečnosti posádky. Dalším plusem je zlepšení přilnavosti v zimě, což řidič pozná při sešlápnutí nejen plynového, ale i brzdového pedálu.

Pneumatiky se pro evropský trh vyrábí v 41 rozměrech a vybere si tak téměř každý. Rozměry jsou od 155/80 R13 až po 225/45 R17 a rychlostní index T (190 km/h) nebo H (210 km/h).

Testy pneumatiku nehodnotily nejlépe, rozhodně se ale nejednalo o propadák. Foto: www.firestone.euTesty pneumatiku nehodnotily nejlépe, rozhodně se ale nejednalo o propadák. Foto: www.firestone.eu

Hodnocení v testech srážela mokrá vozovka

Pneumatika má hodnocení také z nezávislých testů. TÜV SÜD uvádí, že pneumatika měla v testu čtyř značek nejlepší brzdné vlastnosti na mokru a na sněhu. Kladně byl hodnocen také výkon při ovladatelnosti na mokrém povrchu. Většinou ale pneumatika končí v druhé polovině výsledkové listiny – například v testu německého a rakouského autoklubu ADAC/ÖAMTC v loňském roce byly pneumatice vytýkány drobné nedostatky na mokru a na ledu. Také časopis AutoZeitung píše, že ve sněhu jsou slušné, na mokru je to ale už horší.

Ale hlavu vzhůru – všichni výrobci se snaží udělat co nejkvalitnější pneumatiku a koupí Firestone Winterhawk 2 EVO rozhodně neuděláte ze svého vozu neovladatelnou­ zbraň…

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Firestone Winterhawk 2: Po zimních cestách bez potíží? byl publikován 24. ledna 2012 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...