Firestone Multihawk: Nabídne řidiči komfort?

Tagy:  Firestone, Multihawk, komfort, sportovní, bezpečná

Sponzorované odkazy:

Firestone Multihawk: Nabídne řidiči komfort?

Tradiční americký výrobce Firestone je oblíbený zejména za oceánem, přesněji řečeno ve Spojených státech, své příznivce má však i na evropském kontinentu. Více než stoletá historie podle výrobce naznačuje, že tyto pneumatiky „obstály ve zkoušce času“ a také že „stále inspirují generace řidičů na silnicích i mimo ně“. Firestone se prý ale nemusí jen ohlížet za minulostí, nese také velkolepé vize do budoucna.

Sportovní? Nebo bezpečnou gumu?

V Evropě se mohou řidiči rozhodnout pro několik modelů letních pneumatik, pokud chtějí na svůj vůz koupit pneumatiky Firestone. Od Firehawk SZ90μ výrobce slibuje velkou zábavu. S touto pneumatikou prý řidič zažije „zábavu a vzrušení z jízdy, jako nikdy předtím“. Pneumatika podle výrobce nabízí vynikající ovladatelnost i přilnavost, navíc má sportovní vzhled. Je tedy určená pro ty, kteří rádi více sešlápnou plynový pedál.

Pokud si řidič potrpí spíše na bezpečnost, sáhne po pneumatikách TZ300α, které slibují lepší ochranu. Tyto pneumatiky jsou prý bezpečné a spolehlivé, což řidiči pocítí v podobě vynikajícícho výkonu a dlouhé životnosti.

Multihawk: vynikající komfort

Další pneumatika, kterou si mohou evropští motoristé zakoupit, nese název Multihawk a podle výrobce poskytuje vynikající komfort. Řidič se prý díky těmto pneumatikám cítí při cestování dobře, jízda je hladká a cestující tak mohou bez obav relaxovat. To jistě ocení zejména při delších cestách, třeba na dovolenou. Multihawk podle výrobce přináší nejen pohodlí, ale také výbornou ovladatelnost a odolnost. Firestone uvádí, že se opravdu jedná o všestrannou pneumatiku.

Dále jsou tyto pneumatiky prý také extrémně tiché, což je ale pro komfortní jízdu nezbytné, kromě subtilního, elegantního designu nabízí pneumatiky prý také spolehlivý brzdný výkon.

Pneumatiky Firestone Multihawk prý nabízí vynikající komfort. Foto: www.pneumatiky.czPneumatiky Firestone Multihawk prý nabízí vynikající komfort. Foto: www.pneumatiky.cz

A jaké jsou technologické inovace, kterými se může Firestone Multihawk chlubit? Bloky běhounu jsou nyní více tuhé, což zlepšuje ovladatelnost a také brzdný výkon na mokru. Nižší počet lamel ve střední části pneumatiky zlepšuje spolu s tužšími bloky běhounu odolnost proti opotřebení. Díky zakulacenému tvarování bloků je nyní lepší odtok vody z pneumatiky a tím i nižší riziko aquaplaningu. Výrobce si změnu, která se prý pozitivně projevila také na designu, chválí.

Pneumatika se také může pochlubit zlepšením ramenních bloků. Zlepšila se tuhost bloků, která dále napomáhá beztak dobrému odvodu vody z pneumatiky. Je lepší odolnost proti opotřebení drážek a vše podtrhuje, jak již bylo řečeno, moderní vzhled.

Optimalizací prošel také podíl gumy v pneumatice. Zvýšil se podíl křemíku v gumách a tím došlo k lepšímu vyvážení výkonu na suché a mokré vozovce, uvádí výrobce. Díky lepšímu složení se údajně také optimalizovalo rozložení tlaku na kontaktních plochách. Jedná se o tvar boku, šířku a hloubku drážek, vysvětluje Firestone.

Zatímco s úspěchy, které získaly jiné pneumatiky v testech, se Firestone na svém webu neváhá pochlubit, jakákoliv zmínka o lepším hodnocení pneumatiky Firestone Multihawk chybí, je to tedy zřejmě pouze průměrný model.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Firestone Multihawk: Nabídne řidiči komfort? byl publikován 22. března 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...