Cooper Weather-Master: Zima podle USA

Tagy:  Cooper, Weather-Master, USA, americké pneumatiky, rallycross

Sponzorované odkazy:

Cooper Weather-Master: Zima podle USA

Celosvětově významný hráč Cooper z USA není mezi českými motoristy příliš známý. Pro zimní podmínky nabízí pneumatiky Weather-Master WSC pro skvělý výkon a také prémiovou verzi Weather-Master S/T2 s vynikající trakcí na sněhu a ledu.

Do města…

Verze Cooper Weather-Master WSC byla stvořena pro lepší výkonnost v zimních podmínkách. Směrový dezén v kombinaci se směsí o vysokém obsahu siliky je ideální kombinací pro veškeré zimní podmínky. Výhodou je, že pneumatika má také příznivou cenu a kvalitou nijak nezaostává za produkty z prémiového segmentu. Ani životnost nemá zrovna špatnou a co víc, pneumatiky se dají docela dobře sehnat i u českých prodejců.

Co se dezénu týká, středem pneumatiky se line velmi tenká drážka, kterou doplňují další čtyři klikatící se silnější zářezy. Vzorek doplňují drážky vedoucí od středu k bočnicím. Jsou dostatečně silné a po celém obvodu se střídá drážka vedoucí až k zmíněnému silnějšímu středovému zářezu a drážky, které končí uprostřed dezénového bloku. Jako u jiných zimních pneumatik, i zde design doplňuje nespočet tenkých, vlasových, lamel. Vhodně rozmístěné důlky pak zlepšují komfort tím, že nabízí tišší jízdu.

…i do terénu

Prémiová pneumatika pro SUV a vozy s pohonem všech čtyř kol pak je Cooper Weather-Master S/T2 určená pro ty, kteří hledají co nejlepší trakci na sněhu a ledu. Tomu odpovídá vzorek, který je podstatně agresivnější než u výše zmíněné verze. Čtyři klikaté obvodové drážky jsou protkány nespočtem kolmých zářezů, které tvoří čtvercové dezénové bloky po celém obvodu pneumatiky a v ramenní oblasti na sebe navazují. Všechny jsou přesně dle patentované konstrukce „Snow Groove“ technologie pořádně hluboké a široké, aby „zakousnutí“ do sněhu bylo znát. I zde lze nalézt extrémně tenké lamely a důlky pro větší komfort.

Výhodou je široká škála rozměrů, kde si vybere snad každý motorista. Sami řidiči si pak chválí skvělé vlastnosti v zimních podmínkách srovnatelné s jinými prémiovými značkami, tichou jízdu a dlouhou životnost.

Cooper Weather-Master S/T2 je dobrou volbou pro drahé vozy SUV a 4×4. Foto: us.coopertire.comCooper Weather-Master S/T2 je dobrou volbou pro drahé vozy SUV a 4×4. Foto: us.coopertire.com

„Neznámá“ světová jedenáctka

Je zajímavé, že pneumatikářský gigant s historií od roku 1914 nepatří v Česku mezi nejznámější. Pochopitelně se zaměřuje zejména na Severní Ameriku, v USA je čtvrtým největším výrobce. Nicméně poslední dobou expanduje a na světě je jedenáctý. Konkrétně v Evropě nabízí obutí pro vysoce výkonné vozy, auta střední třídy, malá vozidla, vysoce výkonná SUV, off roady a dodávky. Celosvětově má Cooper přes 65 poboček a pneumatiky této značky obouvá více jak milion aut.

Značka se účastní také automobilových závodů, konkrétně mistrovství světa v rallycrossu. Cooper je výhradním dodavatelem pneumatik a tak s nimi jezdila i největší hvězdy seriálu – Sebastian Loeb, Petter Solberg, Ken Block nebo Mattias Ekström. „Jsme hrdí na spojení s tak vzrušující sérií. Rallycrossové pneumatiky Cooper jsou specificky navrhovány, aby se vyrovnaly s neuvěřitelnými nároky ve světovém rallycrossu,“ říká Sarah McRoberts, marketingová manažerka pro Cooper Tire Europe.

Alternativou pro českého motoristu, který uvažuje o vyzkoušení pneumatik značky Cooper mohou být další značky ze zámoří, japonský Bridgestone, nebo americké Dunlop či Uniroyal.

Článek Cooper Weather-Master: Zima podle USA byl publikován 16. prosince 2016 v 00.00 v rubrice Informace a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...