Continental SportContact 6: Nová a již rekordní

Tagy:  Continental SportContact 6, novinka, rekord, rychlostní, UHP, vysoce výkonná, přesná, ovladatelnost

Sponzorované odkazy:

Continental SportContact 6: Nová a již rekordní

Německý prémiový výrobce Continental představil novinku pro vysoce výkonná vozidla: Continental SportContact 6 nabízí bezpečnost a kontrolu za všech rychlostí. Ve všech vlastnostech se nová pneumatika vyrovnává nebo překonává svojí předchůdkyni, pneumatiku Continental SportContact 5 P a již má na svém kontě rychlostní rekord.

Pneumatika byla vyvinutá pro sportovní a vysoce výkonná vozidla a své rysy na první pohled nezapře. Pneumatika je široká 225 až 335 mm. To hlavní ale skrývá sportovní vzorek. Čtyři šikoré obvodové drážky doplňuje jedna tenká ve vnější ramenní oblasti. Šikmých lamel mezi drážkami není zbytečně mnoho, tuhost je pro tuto pneumatiku prioritní. Zaujme ukončení vzorku – i na pohled jsou při pohledu z boku patrné drobné „schody“ vždy po čtyřech dezénových blocích.

Vynález nového dezénu i směsi

Co však vidět tak snadno není je použitá technologie. Continental hovoří o nové éře ve vývoji vzorku dezénu, jedná se o vectoring napomáhající maximální kontrole. Ve zkratce jde o vylepšenou vnitřní a vnější oblast dezénu, které poskytují mimořádnou přesnost při absenci negativních bočních sil v zatáčkách. Tuhá středová žebra a asymetrický profil drážek výrazně podporují stabilitu pneumatik. Sečteno a podtrženo, nová pneumatika je přesnější o 14 % než Continental SportContact 5 P a má o 11 % lepší handling na suchu. Patentovaný hybridní nárazník Aralon350 jako třetí nárazník zajišťuje maximální stabilitu při vysokých rychlostech – až do 350 km/h.

Při vývoji této pneumatiky technici prakticky vynalezli nové chemické složení běhounového pásku a také dezén i konstrukci pneumatiky. Black Chili směs pak nabízí maximální přilnavost, což znamená nejen špičkový zážitek z jízdy, ale také vyšší bezpečnost. Velice flexibilní běhounová směs kopíruje i ty nejmenší nerovnosti na vozovce a na suchém i mokrém povrchu tak poskytuje lepší zrychlení i zastavení.

Rekordních 341 km/h

Pneumatiky již drží jeden významný rekord – Porsche Turbo 911 S s tuningovou úpravou od společnosti Edo Competition dosáhlo v Papenburgu rychlosti 341 km/h. Vůz měl výkon motoru upravný na 672 koní, nová většími turbodmychadla, sportovními chladiče plnicího vzduchu, přepracovaný sací a sportovní výfukový systém i upravenou verzí řídicí jednotky pro motor a převodovku, stejně tak jako super lehké speciální ráfky. Rychlosti 100 km/h vůz dosahuje za 2,7 vteřiny.

Nová Continantal SportContact 6 už má na kontě rekord a vítězné nezávislé testy. Foto: www.continental-pneumatiky.czNová Continantal SportContact 6 už má na kontě rekord a vítězné nezávislé testy. Foto: www.continental-pneumatiky.cz

Třebaže byla nejnovější UHP (Ultra High Performance, tedy velmi vysoký výkon) pneumatika Contitnental SportCOntact 6 představena již na konci minulého léta, do hledáčku motoristů se dostává právě nyní. V těchto dnech nabídka týká více než čtyřicet rozměrů pro ráfky o průměru 19 až 23 palců, na dalších rozměrech se intentivně pracuje.

Pneumatiky se již zúčastnili prvních nezávislých testů. AutoBild sportscars zveřejnil v aktuálním vydání Test letních pneumatik 2016 (rozměr 255/35 ZR20 a 295/30 ZR20 na voze Jaguar F Type). Tato pneumatika zvítězila, kladně byly hodnocen zejména vlastnosti na mokré vozovce, precizní řízení a odezva, krátká brzdná dráha na mokru i na suchu a nízká hlučnost. Pneumatice mohou konkurovat zejména Michelin Pilot Super Sport nebo Dunlop SP Sport MAXX GT.

Článek Continental SportContact 6: Nová a již rekordní byl publikován 17. března 2016 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...