Dunlop SP StreetResponse nabízí vynikající ovladatelnost

Tagy:  Dunlop, SP StreetResponse, ovladatelnost, technologie, inovace, přesnost, spotřeba

Sponzorované odkazy:

Dunlop SP StreetResponse nabízí vynikající ovladatelnost

„Vynikající ovladatelnost a žádné kompromisy ohledně úspor paliva,“ hodnotí Dunlop letní pneumatiku SP StreetReponse, která je hlavně pro kompaktní vozy do města. Technologiemi pro lepší ovladatelnost vývojáři rozhodně nešetřili a ani úspory paliva nejsou holým výplodem fantazie.

Pneumatika známého britského výrobce, který však spadá pod koncern Goodyear, disponuje asymetrickým provedením běhounu. To v praxi znamená lepší odolnost proti aquaplaningu. Tuhé středové žebrování zvětšuje stabilitu pneumatiky a přesnější odezvu na řízení. Asymetrické uspořádání drážek pak pomáhá záběru pneumatiky, ať na suchu, či na mokru. To vše přispívá k tomu, že si motorista jízdu daleko více užije. Proměnný objem dezénu ve spojení s asymetrickým vzorkem poskytuje vyšší odolnost vůči aquaplaningu. Masivní vnější ramenní blok zajišťuje rychlý odvod vody bez víření a díky tomu je stabilita v zatáčkách mimořádná. Pneumatika má také díky této inovaci lepší kontakt s vozovkou.

Nová generace

Pneumatika Dunlop StreetResponse reprezentuje prý novou generaci pneumatik Dunlop. Ty jsou vybaveny rovnějším profilem běhounu, což v praxi znamená kontaktní plochu větší o čtyři až osm procent v závislosti na rozměr a typ konkrétní pneumatiky. Větší plocha znamená lepší stabilitu a hlavně rychlejší a přesnější odezvu. Pochopitelně se zlepšila i přilnavost, zejména na suchu. Multiprofilový běhoun (MTR) zahrnuje deset různých poloměrů a proto je mnohem přesnější. Rozložení tlaku v kontaktní ploše pneumatiky s vozovkou je díky tomu efektivní, ovladatelnost je lepší, přechod z přímého směru do zatáčky plynulejší a reakce pneumatiky na řízení jsou pozvolnější, ačkoliv ne pomalé. Řidič tak má nad vozem lepší kontrolu při jakýchkoliv podmínkách.

Vývojáři mysleli také na oblast, kde se pneumatika dotýká ráfků. Specifická je proto také patní oblast. Došlo k zesílení spojení mezi pneumatikou a ráfkem, aby byla zajištěna maximální kontrola a přesnější řízení. Tedy další inovace, která posiluje hlavní výhodu pneumatiky – ovladatelnost. Systém MFS, neboli maximální ochrana ráfku, je pak vlastně gumový profil, který pokrývá obvod pneumatiky a je posazen nízko na bočnici u ráfku kola. Tím vytváří ochrannou zónu. Majitelé drahých litinových kol se nyní nemusí tak bát, že si tyto drahé klenoty poškrábou.

Výběr pneumatik na webu Dunlopu je graficky příjemný. Foto: www.dunlop.euVýběr pneumatik na webu Dunlopu je graficky příjemný. Foto: www.dunlop.eu

Spotřebu sníží, ale výdrž je průměrná

Bezešvý pás vyrobený z nylonu obsahuje vrstvy v nulovém úhlu. Jde o hybridní technologii překrytí, která dokáže snížit obvodové deformace při vysokých rychlostech. Vůz je tak i při rychlé jízdě stabilní, pneumatika se navíc rovnoměrně opotřebovává a déle vydrží.

Ohledně úspor paliva se Dunlop mezi technologiemi příliš nezmiňuje, nicméně podle nezávislého dTestu to není špatné, pneumatika dosáhla podobných výsledků jako ekologická Michelin Energy Saver nebo Pirelli Cinturato P1. Co se opotřebení týká, je to zhruba průměr. Cenově však pneumatika patří spíše k těm dražším. Pneumatika uspěla i v jiných testech.

Dunlop SP StreetResponse se v Evropě nabízí v rozměrech od 140/70 R13T až po 195/65 R15T.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Dunlop SP StreetResponse nabízí vynikající ovladatelnost byl publikován 5. května 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...