Testy rozhodly: Nejlepší je Continental

Tagy:  dTest, Continental, Michelin, Pirelli, Barum, Infinity, Semperit, ADAC

Sponzorované odkazy:

Testy rozhodly: Nejlepší je Continental

Je jasné, že zima je pryč. Možná právě potřebujete nové letní pneumatiky a rozmýšlíte se, co koupit. Nápovědou by mohly být výsledky nezávislého testování německého dTestu.

Nejdražší =nejlepší

V testu pneumatik o rozměru 165/70 R14T vybral dTest jako nejlepší pneumatiku Continental EcoContact 5. Je sice nejdražší (1 590 Kč), nicméně jako jediná pneumatika se v hodnocení kvality dostala nad 70 %, dostala 71. Obzvláště dobře byla hodnocena zejména v brzdění a jízdní stabilitě na suchu. Nejvyšší hodnocení získala také ohledně spotřeby pohonných hmot, mezi špičkou skončila i co se opotřebení týká. Naopak nebyla moc dobrá na mokré vozovce, tam byla až sedmá.

Druhá skončila Michelin Energy Saver, která byla nejlepší na mokré vozovce. O dost horší než vítěz a lepší než ostatní ale byla co se opotřebení a vlivu na spotřebu pohonných hmot týká. I cena je o pár set dražší než konkurence, 1 510 Kč.

Třetí skončila Pirelli Cinturato P1, která ohledně mokré vozovky také předčila vítěze a na suchu má spolu s Continentalem nejlepší hodnocení. Zaostává ale ohledně opotřebení a vlivu na spotřebu. Apollo Amazer 3G Maxx obsadila čtvrté místo, hodně bodů ztratil za hlučnost. Naopak ve všech otázkách na mokré vozovce dostal příjemné plus.

Pátá pneumatika, Barum Brilantis 2, dostala ocenění „výhodný nákup“. V žádném ohledu není vyloženým propadákem, příjemná je průměrná cena 980 Kč, tedy jako jediná testovaná pneumatika v tomto rozměru pod tisícovku.

Další pneumatiky se seřadily v pořadí Hankook Kinergy Eco K425, Dunlop SP Streetresponse, Firestone Multihawk, Yokohama AE01 BluEarth, Goodyear DuraGrip, Fulda EcoControl, Kumho Solus KH17, GT Radial Champiro Eco, Semperit ComfortLife 2. Nejsou mezi nimi velké rozdíly, některé pneumatiky jsou víceméně průměrné, některé střídají skvělé výsledky v jedné oblasti se špatnými v jiné.

Jako jediná nedostatečná skončila pneumatika Infinity INF 030. Rozhodně nebyla s cenou 1210 korun nejlevnější. S konkurencí sice drží krok, ohledně opotřebení jsou dokonce nejlepší, ale nedostatky na mokru jsou podle dTestu obrovské.

Pneumatiky při testech dostávají skutečně zabrat. To řidičům usnadní rozhodování. Foto: www.adac.dePneumatiky při testech dostávají skutečně zabrat. To řidičům usnadní rozhodování. Foto: www.adac.de

Výhodné Goodyeary

Testeři dTestu zkoušeli i pneu v rozměru 205/55 R16V. Nejlepší prý jsou Continental PremiumContact 5 a Goodyear OptiGrip. Druhé jmenované byly rovněž vyhodnoceny jako výhodný nákup (2 100 Kč). Co Goodyear ztratil na mokré a suché vozovce, to získal vynikajícím výsledkem opotřebení. Třetí pneumatiky v pořadí Dunlop SP Sport Fastresponse bodovaly, co se vlivu na spotřebu pohonných hmot a opotřebení týká a na suché vozovce. Jen málo ztrácí Bridgestone Turanza T001 (velmi dobré na suchu) a zejména cenou boduje pátá Semperit Speed-Life za 1 820 Kč.

Známku uspokojivé dostaly pneumatiky Maloya Lugano (nejlevnější s cenou 1 730 Kč), Hankook Kinergy Eco K425, Pirelli Cinturato P7, C (Ceat) Formula (100 % co se týká opotřebení), Kumho Ecsta HM KH31, Nokian V (obě velmi dobré na suché vozovce), Uniroyal RainExpert, Yokohama C.drive 2, Fulda EcoControl HP (obě rovněž velmi dobré na suchu, Fulda ale ztrácí na mokru) a Nexen N8000 (nevýrazné výsledky co se opotřebení a vlivu na spotřebu pohonných hmot týká). Vysloveně špatná nebyla žádná.

Co jiné testy?

Rovněž renomované testy ADAC/ÖAMTC vyhrály pneumatiky Continental EcoContact 5 před Pirelli Cinturato P1 a Michelin Energy Saver (165/70 R14), resp. před Goodyear Opti Grip a Dunlop SP Sport Fastresponse (205/55 R16). Poslední také skončili v menším rozměru Infinity Inf-030 2. Ve větších pneu se za Nexeny N8000 umístily jen Kumho KH31 HM. Trochu jiný názor na tuto „continentalku“ mají AutoBild (šestá) a AutoZeitung (třetí).

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Testy rozhodly: Nejlepší je Continental byl publikován 25. března 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...