Investujte do kvalitních náhradních dílů do aut

Investujte do kvalitních náhradních dílů do aut

V okamžiku, kdy se na vozidle objeví nějaká závada, je nezbytné ji neprodleně řešit. Pokud byste totiž ignorovali malé chyby, jako jsou špatné světlomety či odcházející tlumiče, mohlo by se vám to vymstít. Pamatujte na to, že jak se vy chováte k vozidlu, tak se vám vozidlo odmění. S pravidelným servisem jde ruku v ruce dlouhá životnost. V následujících řádcích vám prozradíme, jaké náhradní díly se často mění.

Náhradní díly nakupujte u odborníkůNáhradní díly nakupujte u odborníků

Bohužel, ani nákladní vozidla a zemědělská technika nejsou nesmrtelné stroje, a proto je nezbytné myslet na jejich pravidelný servis.

Hydraulika

Hydraulické komponenty jsou nedílnou součástí traktorů i jiné zemědělské techniky. Potřebovat budete hydraulická čerpadla, hydromotory, hydraulické zámky i válce. Občas se nemusí nutně měnit tato součástka za úplně novou, někdy postačí její repasování a opravení.

Chlazení, tlumiče a vodní čerpadla

Součástí chlazení jsou chladiče, termostaty i ventilátory. Stejně tak je někdy nezbytné vyměnit i příslušenství k chladičům. Velký význam na vozidlech mají tlumiče, neboť kladou odpor prudkým pohybům, což je třeba u traktoru žádoucí. Slouží k tlumení nárazů i kmitů vypružení. V pracovních i zemědělských strojích jsou ještě vodní čerpadla.

Osvětlení

Především za tmy poznáte, jak důležité je osvětlení vozidla. Obrysová světla jsou už LED, aby šetřila energii, navíc slibují delší životnost a lepší viditelnost. Kontrolujte i přední světlomety, přičemž na vozidla Zetor, Tatra, Liaz a Avia jsou univerzální varianty, které se už také dodávají s technologií LED.

Jestliže hledáte internetový obchod, odkud byste mohli objednat náhradní díly, nahlédněte do BVM.cz. Budete nadmíru spokojení s pestrostí nabídky, přičemž na své si přijdete, ať už hledáte vzduchové agregáty, naftová topení, brzdové a spojkové válečky či těsnění a další součástky.

Článek Investujte do kvalitních náhradních dílů do aut byl publikován 30. ledna 2022 v 00.00 v rubrice Příslušenství. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...