Nokian Hakkapeliitta R3: Pro severskou zimu

Tagy:  Nokian Hakkapeliitta R3, zimní, novinka, SUV, přilnavost, severní trhy

Sponzorované odkazy:

Nokian Hakkapeliitta R3: Pro severskou zimu

Letošní zima je v Česku velmi mírná, ale to neznamená, že stejná bude v dalších letech. Pro opravdu severskou zimu, jaká nastala například loni, jsou pneumatiky Nokian Hakkapeliitta R3 od výrobce, jehož sídlo je celosvětově nejseverněji položené. To samo o sobě hovoří za vše.

„Nová zimní nehrotovaná pneumatika Nokian Hakkapeliitta R3 je ideální volbou pro ty, kdo oceňují jedinečný jízdní komfort, bezpečnost a ekologičtější jízdu. Tyto nové produkty s nejvyspělejšími technologiemi zvýší a podpoří naše prodeje v příštích zimních sezónách,“ uvedl Petri Niemi, vedoucí produktového a cenového managementu společnosti Nokian Tyres.

Dezén pneumatiky protkávají různé druhy lamel, které se přizpůsobují rychle se měnícímu zimnímu počasí a zajišťují neustálou přilnavost. Středem vede nijak nápadný pruh protkaný tenkými lamelami, jehož význam ale řidič pozná až v praxi – nezanáší se totiž sněhem a tím zajišťuje lepší kontakt vozidla s povrchem. Od středu k ramenům pak míří hluboké a místy velmi široké drážky, které mají na sněhu skvělý záběr. Důmyslné tvary zužujících a rozšiřujících se zářezů fungují na sněhu skvěle. De facto stejný vzorek pak má i verze pneumatiky pro SUV.

Ačkoliv pneumatika nemá hroty, nabízí skvělou přilnavost a vynikající ovladatelnost. Tyto vlastnosti navíc dále zlepšuje koncept Arctic Sense Grip vyvinutý přímo společností Nokian Tyres. Díky němu má řidič vždy kontrolu nad vozidlem a pneumatika je navíc velmi tichá. Vedle komfortu a bezpečnosti je pneumatika také velmi ekologická. Nízký valivý odpor totiž snižuje spotřebu paliva a u elektromobilů, kterých je na silnicích čím dál více, prodlužuje dojezd. Pozitivní je, že tato vlastnost není na úkor přilnavosti na sněhu a ledu. To je v zimních podmínkách výjimečně důležité.

Robustní stavba pneumatiky s aramidem zesílenými bočnicemi poskytují pneumatice vysokou odolnost. Parkování u obrubníku tedy nebude problém, stejně jako občasné „sklouznutí se“ na zasněženém parkovišti u supermarketu. Na své si přijdou i ti, kteří myslí spíše na úspory – nižší valivý odpor nabízí tak úspory v cenách za palivo.

Klíčové severské trhy

Nabídka rozměrů je široká, mezi čtrnácti a jedenadvaceti palci se nabízí celkem 68 verzí této severské pneumatiky. Na své si zde přijdou i majitelé elektromobilů nebo hybridních vozidel. Rychlostní index dovoluje až rychlost 190 km/h. Klíčové trhy budou severské země jako Rusko, Severní Amerika a také Japonsko nebo Čína, uvádí Nokian, mimochodem nejseverněji položený výrobce na světě.

Na zimní pneu Nokian Hakkapeliitta R3 je spoleh. Foto: www.nokiantyres.czNa zimní pneu Nokian Hakkapeliitta R3 je spoleh. Foto: www.nokiantyres.cz

Pokud si chcete užít jízdu popírající fyzikální zákony a máte SUV, nezoufejte. Pneumatika Nokian Hakkapeliitta R3 SUV byla totiž vyvinutá speciálně pro vysokovýkonné sportovní SUV. Pneumatiky nabízí výkonnost a sílu, zde se nabízí rovněž 68 produktů v rozměrech od 16 do 21 palců. Většina z nich má značení XL pro maximální možnost nosnost. Kompletní řada však bude k dispozici až letos na podzim.

Nokian Hakkapeliitta R3 bude patřit mezi špičku mezi zimními pneumatikami. Konkurovat jí mohou například Continental WinterContact TS 860 nebo Goodyear UltraGrip 9.

Článek Nokian Hakkapeliitta R3: Pro severskou zimu byl publikován 28. února 2018 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...