4 tipy na zimní pneumatiky

4 tipy na zimní pneumatiky

Pokud patříte mezi ty motoristy, kteří nenakupují pneumatiky jen podle ceny, ale hledí také na kvalitu, určitě nám dáte za pravdu, že výběr takového obutí není vůbec jednoduchá záležitost a člověk stráví spoustu času u internetu studováním kladů a záporů jednotlivých pneumatik. V článku představíme 4 modely z nabídky prodejce AZ Pneu, které se drží na čele žebříčku nejprodávanějších zimních pneumatik.

Vítěz testů pneumatik

První příčky mnoha nezávislých testů okupuje pneumatika Continental WinterContact TS860. Je to nástupkyně předešlého velmi úspěšného modelu TS850. Dosahuje výborných výsledků při jízdě na mokru a sněhu, celkově je to velmi vyvážená zimní pneumatika. S jedním z nejoblíbenějších rozměrů 195/65 R15 vyhrála například i zatím poslední test německého autoklubu ADAC pro rok 2017.

Jednička v ČR i na Slovensku

Co do oblíbenosti mezi našimi řidiči kraluje v žebříčku prodejů česká pneumatika Barum Polaris 3. Její obliba je dána především dobrou cenou při zachování velmi dobré kvality a jízdních vlastností. Ačkoli se v testech pohybuje stabilně uprostřed žebříčku, i tak je to mezi českými a slovenskými řidiči jednoznačná stálice. Je dobrá na suchu a na sněhu.

Na zimní silnice se vydávejte vždy se zimními pneumatikami.Na zimní silnice se vydávejte vždy se zimními pneumatikami.

Pneumatika, co vydrží

Tím se může chlubit Michelin Alpin A5. Je to opět nástupce předchozího úspěšného modelu Alpin A4 a vyznačuje se nízkou mírou opotřebení stejně jako ostatní pneumatiky z dílny Michelinu. Vyniká na mokré vozovce i na suchém asfaltu. O kvalitách svědčí i dlouholetá spolupráce Michelinu s automobilkou Porsche, která si jej vybrala jako dvorního dodavatele pneumatik pro některé modely.

Zkušenosti přímo ze severu

Finský výrobce Nokian před 80 lety přišel s první zimní pneumatikou, takže lze očekávat, že letité zkušenosti zúročil a vložil veškeré know-how do zatím posledního modelu zimní pneumatiky Nokian WR D4. V testech prokazuje skvělý záběr na sněhu a vynikající přilnavost na mokru. Dosud jako jediná dosáhla na mokré vozovce hodnocení A, což se zatím nepodařilo žádné jiné zimní pneumatice.

Tyto 4 modely zimních pneumatik opravdu vynikají svými jízdními vlastnostmi a u řidičů se těší stálé oblibě. Další pneumatiky výše zmíněných i jiných renomovaných výrobců kvalitních pneumatik najdete v nabídce e-shopu AZ-Pneu.cz.

Zdroj foto: Flickr.com

Článek 4 tipy na zimní pneumatiky byl publikován 22. listopadu 2017 v 17.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...