Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2: Celoroční elegán

Tagy:  Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2, celoroční pneu, zimní, letní, test, vývoj

Sponzorované odkazy:

Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2: Celoroční elegán

Stále oblíbenější vozy kategorie SUV si žádají odpovídající obutí. Variantou z prémiového sektoru může být celoroční pneumatika Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2. Poskytuje vynikající výkon a sází zejména na skvělý záběr za všech jízdních podmínek.

Novinková Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2 se řadí mezi silniční pneumatiky, nicméně ochrana ráfků se neuplatní jen při občasných výletech mimo zpevněné cesty, ale také například během parkování podél obrubníku.

Elegán do města

Dezén patřící mezi směrové již na první pohled nenechá nikoho na pochybách, že se jedná o městského elegána. Dominuje mu pouze jedna tenká středová drážka a mnoho zaoblených postupně se od středu rozšiřujících drážek ve vnější i vnitřní ramenní oblasti. Tyto výrazné prvky jsou navzájem protkány nespočtem tenčích lamel a drážek. Specifické bloky dezénu v unikátním provedení SmartTred se přizpůsobují jízdním podmínkám, ve kterých se automobil zrovna pohybuje, zrovna u vozů SUV to mohou být diametrálně odlišné okolnosti.

Nicméně kdo si kupuje SUV, nechce obvykle jezdit jen po městě, vyrazí občas i tam, kde silnice končí a v těchto podmínkách je alfou a omegou záběr. Díky 3D vaflovým lamelám o vysoké hustotě nabízí pneumatika Vector 4Seasons SUV dle výrobce vynikající přilnavost na ledu a na sněhu. Ostatně, je to celoroční pneumatika a jako taková musí být vhodná i do zimních měsíců. Důkazem může být, že je certifikována symbolem sněhové vločky, který označuje splnění oficiálních standardů pro zimní pneumatiky.

Skvělé hodnocení potvrzují i nezávislé testy, například červencový test celoročních pneumatik v motoristickém časopise Auto Bild vybral obutí Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2 jako to nejlepší. Výkon na sněhu je prý téměř na stejné úrovni jako u zimních pneumatik, na mokrém povrchu má krátkou brzdnou dráhu a navíc je velmi tichá, jízda je tak pohodlnější. "Tyto výsledky ukazují, že v segmentu ´All season´ je společnost Goodyear i nadále vůdcem s nabídkou produktů, které zvládají různé povětrnostní podmínky napříč Evropou, včetně zimních a letních, po celý rok,“ uvedl k výsledkům ředitel značky Goodyear pro zákazníky z oblasti Evropy, Středního Východu a Afriky Martijn de Jonge.

Vývoj nezastavíš

Goodyear neustále pracuje na vývoji a nyní rozšiřuje nabídku velikostí – ještě letos by se mělo objevit 14 dalších rozměrů v již nyní dost bohaté nabídce. Nové rozměry se budou týkat patnáctipalcových až devatenáctipal­cových pneumatik a budou mít rychlostní index až Y, čímž uspokojí i majitele výkonnějších vozů SUV jako Audi Q5 nebo Jaguar XF.

Dezén pneumatik je do města, ale obstojí v létě i v zimě. Foto: www.goodyear.euDezén pneumatik je do města, ale obstojí v létě i v zimě. Foto: www.goodyear.eu

Třebaže se někteří motoristé dívají na celoroční pneumatiky skrz prsty, pneumatika Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2 může velmi dobře posloužit jak během horkých letních dní, tak při mrazivých zimách. Podobně jako celoroční pneumatiky Continental, Pirelli nebo Bridgestone, pro vozy SUV je to rozhodně lepší volba než „no name“ pneumatiky z Číny nebo sjeté zimní pneumatiky, které v létě s oblibou „dojíždí“ řada motoristů. Pokud ale se svým SUV zdoláváte obrovské porce kilometrů a potřebujete pneumatiky, na které je stoprocentní spoleh, pak asi přeci jen kupte jednu sadu letních pneumatik a druhou zimních.

Článek Goodyear Vector 4Seasons SUV Gen-2: Celoroční elegán byl publikován 31. srpna 2017 v 00.00 v rubrice Letní pneu a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...