Continental WinterContact TS 860: Špičková novinka

Tagy:  Continental, WinterContact TS 860, zimní, bezpečnost, inovace, technologie, novinka

Sponzorované odkazy:

Continental WinterContact TS 860: Špičková novinka

Německý gigant Continental představil pro tuto zimní sezonu novinku. Nese název WinterContact TS 860 a je určena pro kompaktní a středně velké vozy. Těm nabízí maximální bezpečnost v jakémkoliv zimním počasí.

Nová pneumatika, nástupce modelu TS 860, je doslova nabitá inovativními technologiemi. Nejlepší brzdné vlastnosti v rozličném zimním počasí pneumatice poskytuje technologie Cool Chili. Kratší brzdnou dráhu na namrzlých a zledovatělých vozovkách má novinka díky technologii Liquid Lyer Drainage. Bezpečnost v zatáčkách na sněhem pokrytých silnicích pak zajišťuje technologie Snow Curve+. Nepřekvapí, že všechny tyto technologie má Continental patentované.

Funkční i estetická

Šípový dezén pneumatiky je řešený spíše konvenčně, největší práci odvádí nespočet průběžně se rozšiřujících drážek vedoucích od středu do ramenní oblasti. Na bocích příčných drážek jsou pak poprvé využity zářezy, které vytváří 3D strukturu, jedná se o technologii Snow Curve. Ta „uzamkne“ sníh a nabídne lepší grip. Ve středové oblasti pak na sebe přímo navazují. Každý tento dezénový blok protkávají dvě širší cik-cak lamely a mnoho dalších, tenkých. Hrany lamel díky tzv. stěračovému efektu stírají slabou vrstvu vody, která vzniká při brzdění na ledu mezi pneumatikou a vozovkou. Jedná se o patentovanou technologii Liquid Layer Drainage, která tímto způsobem zvyšuje bezpečnost při brzdném manévru na ledu. Jak by se u vozů do města dalo čekat, byl kladen důraz i na design bočnice – logo Continental je na zvýrazněném světlém podkladě a nechybí ilustrace typických sněhových vloček.

Běhounová směs má díky svému chemickému složení bezpečný brzdný výkon především na mokré vozovce. Je to díky vysokému obsahu siliky v patentované technologii Cool Chili, která má na vodě perfektní adhezi. Kromě toho má pneumatika nízký valivý odpor a díky tomu je velmi kladně hodnocena její hospodárnost.

Testy potvrzují kvalitu

Kvalitu pneumatik potvrdil i nezávislý test časopisu Auto Bild. V rozměru 205/55 R16 H získala pneumatika hodnocení „příkladná“ (vorBILDlich) a zvítězila v testu, navíc se pyšní hodnocením Eco-Meister. Pneumatika s výrazným odstupem zvítězila také v testu časopisu Autozeitung, výsledek časopis shrnul slovy: „Nová pneumatika Conti TS 860 je špičková.“

Pneumatiky mají dle Continentalu nahradit model WinterContact TS 850. Jedná se o prémiové zimní pneumatiky koncipované pro provoz ve střední a zápasní Evropě a zpočátku bude nabízeno 36 druhů s 21 různými průměry. Rozměr ráfků bude 14 až 17“. Minimálně dvacítka dalších variant se dle výrobce již nyní chystá na rok 2017.

Zdá se, že Continental WinterContact TS 860 bude špičkovou volbou pro náročné motoristy. Foto: www.continental-pneumatiky.czZdá se, že Continental WinterContact TS 860 bude špičkovou volbou pro náročné motoristy. Foto: www.continental-pneumatiky.cz

Na pneumatiky Continental WinterContact TS 860 se také vztahuje nová služby ContiGarant. Ve chvíli, kdy motoristé pneumatiku neopravitelně poškodí (proražení, poškození o obrubník apod.), mohou získat peníze zpět. Je pochopitelně nutné mít pneumatiky zakoupené a nazuté u vybraných prodejců a servisů a službu lze uplatit po dobu 12 měsíců od prvního nazutí na vozidlo.

Pneumatik Continental jsou na špici nejen, co se týká kvality, ale i ceny a nejinak je tomu u WinterContact TS 860. Konkurencí mohou být další modely z prémiového segmentu – Michelin Alpin5 nebo Pirelli Cinturato Winter.

Článek Continental WinterContact TS 860: Špičková novinka byl publikován 30. listopadu 2016 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...