Jaké je nejvýhodnější financování koupě automobilu?

Jaké je nejvýhodnější financování koupě automobilu?

Plánujete koupit nový vůz a váháte nad tím, jakým způsobem za něj zaplatit? Ukážeme vám, jaké jsou rozdíly mezi splácením leasingu a koupí vozu pomocí půjčených financí, a v jaké situaci se vám vyplatí jedna či druhá možnost.

Nákup vozu na leasing

Leasing je způsob financování, kdy je vlastníkem vozu leasingová společnost a do vašeho vlastnictví automobil přechází až ve chvíli, kdy splatíte celou částku. V případě nesplácení je vám vůz odebrán a přijdete i o peníze, které jste již zaplatili na předchozích splátkách. Nevýhodou leasingu může být vyšší jednorázový poplatek za uzavření smlouvy. Pokud se však nechcete trápit s půjčkami nebo byste případně měli problém se splněním požadavků pro jejich získání, volte leasing.

Úvěr pro pořízení nového vozu

Zásadním rozdílem oproti leasingu je fakt, že pokud vůz koupíte na úvěr, stáváte se okamžitě jeho majitelem. To, zda musíte za danou půjčku ručit majetkem, už záleží pouze na vás. Pamatujte, že nejvíce ušetříte tak, pokud si vezmete úvěr pouze na tu částku, kterou nemáte dostupnou. Není tedy nutné brát si půjčku na celou hodnotu vozu. Naopak, pokud kupříkladu potřebujete sehnat pouze polovinu peněz, bude výsledná cena se všemi úroky mnohem výhodnější než v případě leasingu.

Srovnejte konkrétní nabídku

Je výhodnější leasing nebo půjčka? U levnějších automobilů se zaplacená částka při úvěru a leasingu příliš neliší. U leasingu zaplatíte v průměru o 100 korun za měsíc více. Tento rozdíl se drobně zvyšuje s tím, jak roste cena vozidla. Součástí sjednaných finančních řešení přímo od prodejců může být i povinné ručení a havarijní pojištění sjednané na určitou dobu.

Pozor na poplatky

Prodejci často nabízejí své vlastní varianty financování, které sice mohou vypadat lákavě, ale jejich součástí bývají i poplatky. Pokud nechcete nic ponechat náhodě, je lepší zvolit vlastní řešení a najít si nejvýhodnější půjčku na auto, za kterou si daný automobil pořídíte.

Článek Jaké je nejvýhodnější financování koupě automobilu? byl publikován 1. září 2016 v 23.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...