Renault Captur: City crossover jak má být

Tagy:  Renault Captur, Renault, Captur

Renault Captur: City crossover jak má být

Crossover do města je vůz, jehož vize se značce Renault velmi povedla. Zájem o něj především po Evropě stále stoupá. Čím je tak jedinečný?

Městský crossover Captur značky Renault vycházející z konceptu Captur, je zajímavou a neobvyklou alternativou automobilu do města. Jeho pojetí a design mu dává speciální náboj a neotřelý grif, který zaujme.

Vůz má expresivní styl a polohu řízení jako SUV, prostornost a modularitu interiéru, a parádní ovladatelnost s jednoznačným potěšením z jízdy. Je jakýmsi útokem na lidské smysly podle návrhu Laurense Van den Ackera. Vůz je již na pohled atraktivní směsicí MPVéčka, SUV a hatchbacku. Renault Captur je postaven na velkých kolech 657mm, se zvýšenou světlou výškou 200 mm, větším rozchodem a kompaktními rozměry 4,12 m x 1,77 m, 1,57 m. Zajímavé jsou vysunuté čelní okno, a kombinace dvou barev karoserie (hlavní barva je oranžová Arizona), s barevnými disky kol z lehké slitiny.

Renault Captur má výraznou přední část se zvětšeným logem značky, oblé a splývané křivky karoserie působí odlehčeným dojmem, přičemž evokují pohyb a dynamiku. Boky a podběhy kol mají vypracované tvary, když velká kola zasazená do mohutných blatníků zdůrazňují robustnost a sportovní charakter vozu.

Interiér je precizně vyladěný, s komfortním čalouněním, a tak je jednoznačným příkladem nestandardního vozu, když oplývá vzdušností, sofistikovanou palubní deskou, se síťkami na zadní straně opěradel předních sedadel a zásuvkami, které nahrazují tradiční odkládací schránku spolujezdce. Zavazadelník má objem až 455 dm3 VDA.

Renault Captur má pod kapotou jeden ze tří motorů – dva benzinové Energy TCe 90 a TCe 120, anebo též dieselový Energy dCi 90. Všechny nabízí dobrý výkon, úspornost, nižší emise CO2 i náklady na provoz.

Captur lze vybavit jedním ze dvou systémů – Media Nav nebo Renault R-Link. Rádia Renaultu Captur mají technologií Bluetooth® pro hands-free telefonování a poslech hudby audio streaming a USB/Jack vstupem. Integrovaný dotykový tablet Renault R-Link s on-line připojením umožní využití řady užitečných funkcí jako jsou navigace TomTom LIVE®, multimediální funkce, telefon, informace o vozidle a katalog kompletních aplikací, které si lze stáhnout na Renault R-Link Store.

Zdroj foto: Renault

Článek Renault Captur: City crossover jak má být byl publikován 7. července 2016 v 21.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...