Jaké zimní pneumatiky vybrat pro zimu 2015/2016?

Jaké zimní pneumatiky vybrat pro zimu 2015/2016?

Již čtvrtým rokem musí čeští řidiči povinně obouvat zimní pneumatiky, a to v období od 1. listopadu do 31. března, je-li na pozemní komunikaci souvislá vrstva sněhu, námraza nebo led. Případně lze-li předpokládat, že se vzhledem k aktuálním povětrnostním podmínkám během cesty na komunikaci souvislá vrstva sněhu, ledu či námrazy objeví. A protože předpokládáme, že v rámci bezpečnosti nehodláte nic riskovat a obujete své vozidlo do kvalitních pneumatik, máme pro vás několik praktických tipů.

Nabídka zimních pneumatik je vskutku pestrá a nemáte-li dobré zkušenosti s konkrétním modelem, budete se muset pustit do hledání vhodného obutí. Ale kde začít?

Žijeme v době informačních technologií a díky internetu seženete obsáhlé informace o zimních pneumatikách zcela zdarma. Vašim vodítkem může být některý ze specializovaných portálů, který se věnuje nezávislému testování a recenzím. Naše redakce doporučuje zavedený web TestPneumatik.eu, kde každoročně najdete aktuální testy, recenze a srovnání zimních pneumatik.

Test zimních pneumatik 2015 je jako obvykle velmi rozsáhlý a máte-li již svého favorita, stoprocentně k němu najdete objektivní informace, které vám usnadní rozhodování. Přehled vychází ze všech testů pneu, které již byly na webu uveřejněny. Jak je z tabulky vidět, u některých pneumatik jsou často propastné rozdíly v umístění (v rámci několika nezávislých testů). Jde o to, že každá testující organizace upřednostňuje jiná kritéria a některá dokonce zcela vynechává.

Pro ty z vás, kteří se v komplexním srovnání ztratí, je ideální konfigurátor pneu, který vypíše nejlépe hodnocené pneumatiky v zadaném rozměru. Nechcete-li ztrácet čas, zaměřte se na nejlepší modely a vyberte si některý z nich.

Co dodat závěrem? Výběr zimních pneumatik nepodceňujte a věnujte mu dostatek času. A nezapomeňte, že vaše bezpečí za investici do kvalitního obutí rozhodně stojí!

Článek Jaké zimní pneumatiky vybrat pro zimu 2015/2016? byl publikován 1. října 2015 v 19.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...