Vysoce odolné Bridgestone EVO

Vysoce odolné Bridgestone EVO

Bridgestone uvedl novou řadu pneumatik pro smíšený provoz s vyšší nosností. Nová řada nese označení EVO a je určená pro smíšený provoz na silnici i v terénu. Nové pneumatiky ocení zejména provozovatelé vozových parků z oblasti stavebnictví a těžebního průmyslu, pneumatiky umožňují přepravovat těžší náklady, jsou přizpůsobeny provozní vlastnosti pneumatiky, její odolnosti proti proříznutí a celková doba životnosti.

Bridgestone EVOBridgestone EVO

Nová řada pneumatik EVO se vyšší nosností nabízí několik verzí:

  • M840 EVO v rozměrech 13 R 22,5 a 315/80 R 22,5 (všechny pozice, silnice/terén)
  • L355 EVO v rozměrech 13 R 22,5 a 315/80 R 22,5 (poháněné nápravy, silnice/terén)
  • M748 EVO v rozměru 385/65 R 22,5 (nápravy návěsu, silnice/terén)
  • L317 EVO v rozměru 13 R 22,5 (všechny pozice, terén)

Provozní vlastnosti bez kompromisů

Nová řada Bridgestone EVO se zaměřila na zlepšování v oblasti provozních vlastností, které se projevily zejména excelentní životností, vysokou odolností hlavně vůči proříznutí a poškození pneumatik. Pozornost si také zaslouží robustní kostra, která má vynikající předpoklady pro protektoraci a prodlužování životnosti pneumatiky.

Výše zvýšené vlastnosti tak nabízejí zvýšení zatížení nápravy s jednoduchou montáží o 0,5 tuny ve standardním provedení pneumatiky, u dvojité montáže pneumatik M840 EVO, L355 EVO, L317 EVO až o 2,6 tuny. Verze pneumatiky M748 EVO umožňuje zvýšení zatížení nápravy až o 1,0 tuny s jednoduchou montáží.

Nové pneumatiky EVO se zaměřily nejen na provozní vlastnosti, ale také vyztužení konstrukce, aby byly dostatečně robustní. Bylo dosaženo úspěchu, že kostra pneumatiky je za jízdy vystavena minimální deformaci, při tom si zachová svou pružnost, která je klíčová pro náročný smíšený provoz na silnici a terénu.

Moderní technologie

Společnost Bridgestone se nebrání vyspělým a moderním technologiím a i v případě nových pneumatik EVO využila hned několik velmi užitečných technologií, které přispěly ke zvýšení jejich odolnosti a díky tomu došlo k zvýšení hodnoty běhounu a možnosti jeho protektorace.

  • Waved Belt – spirálově vinutý nárazníkový pás, který zvyšuje stabilitu a odolnost kostry
  • Stone Ejector – vytlačovač kamínků, který zabraňuje prorážení nárazníkových pásů
  • Split Belt Package – konstrukce nárazníkového pásu s oddělenými vrstvami, změkčuje nárazníkový pás, a tím zvyšuje ohebnost kostry

Díky výše zmíněným technologiím mohou provozovatelé snížit své celkové náklady na pneumatiky. Životnost pneumatiky EVO lze prodloužit prostřednictvím protektorů Bandag. Ty poskytují podobnou kvalitu, spolehlivost a životnost jako originální pneumatiky Bridgestone. Je to díky přístupu společnosti Total Tyre Life. To znamená, že Bridgestone umožňuje snižovat náklady na ujetý kilometr v rámci celého životního cyklu pneumatiky.

Firmy obchodující v oblasti dopravy nebo nákladní dopravy se zaměřují na snižování nákladů. Díky tomu je ideální kombinací použít pneumatiky EVO, které snižují náklady spolu s dodávkami z řady Iveco Daily, které jsou konstruované na snížení spotřeby pohonných hmot spojenými s celkovými náklady.

Symbol horského štítu

Nové pneumatiky EVO, které jsou určené pro smíšený provoz na silnici i v terénu se skvěle hodí na jízdu v blátě i na čerstvém či padajícím sněhu. V těchto podmínkách dokáže poskytnout daleko lepší provozní vlastnosti než je tomu u standardní pneumatiky. Vysloužily si tak označení „symbol horského štítu“. Ten označuje zimní pneumatiky v souladu se směrnicí OSN R117.02. Díky tomu je zaručena celoroční výborná úroveň přilnavosti a brzdného výkonu.

Článek Vysoce odolné Bridgestone EVO byl publikován 2. července 2015 v 00.15 v rubrice Nákladní pneu. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...