Pirelli rozšiřuje nabídku pneu pro dodávky

Tagy:  Pirelli, nákladní pneu, přívěsy, karavany, nákladní auta, Camper, Carrier, novinka

Sponzorované odkazy:

Pirelli rozšiřuje nabídku pneu pro dodávky

Italský gigant Pirelli spustil loni novou řadu letních pneumatik CARRIER. Letos doplňuje technologicky vyspělou nabídku pneumatik pro dodávky také CARRIER Winter a CARRIER Camper. Právě řada CARRIER by měla být klíčem k vedoucímu postavení na trhu v segmentu lehkých nákladních vozidel.

A v souladu s nejnovějšími trendy bude tato prémiová novinka více „zelená“. Nová pneumatika Pirelli CARRIER Winter totiž podle výrobce zaručuje snížení spotřeby paliva až o 30 % díky nové hustší směsi a kompletní změně geometrie profilu dezénu. Zároveň se podařilo zlepšit zdánlivě protichůdnou vlastnosti, totiž přilnavost pneumatik na mokru a odolnost proti aquaplaningu. Zde má ale pneumatika stále ještě rezervy – dle EU štítku získala hodnocení „C“. Při vývoji vzorku vycházeli v Pirelli z rozlišných potřeb různých trhů po celém světě.

(Ne)reálných 99 % evropského trhu

Pneumatika disponuje zcela novou směsí a inovovaným dezénem, díky čemuž nabízí oproti svému předchůdci (Pirelli CHRONO Winter) vyšší výkon. Právě předchozí model pneumatiky CARRIER Winter nahrazují a podle plánu by měla tato řada pokrýt až 99 % evropského trhu zimních pneumatik pro dodávky.

To je pochopitelně třeba podpořit také patřičnou nabídkou rozměrů – zatím se nabízí pouze v nejčastějších velikostech, ale již koncem druhé poloviny roku 2015, tedy zhruba za rok, by jich mělo být pro evropský a turecký trh rovných dvacet. Přesto se ale tento plán zdá v dnešní nabité konkurenci nereálný. Na žádost o konkrétní informace k tomuto výroku pak zástupci značky zarytě mlčí.

Při představování nových přírůstků nelze zapomenout na CARRIER Camper. Zde vývoj začal ze stejné konstrukce dezénu, jako mají pneu CARRIER Summer, zlepšení oproti předchůdci (CHRONO Camper) bylo zejména v přilnavosti na mokru, spotřebě paliva a pochopitelně i v Evropském hodnocení – hodnocení „C“ ve valivém odporu a „A/B“ v přilnavosti na mokru.

Pirelli nabízí nové modely, se kterými chce získat většinu na trhu. Foto: www.pirelli.comPirelli nabízí nové modely, se kterými chce získat většinu na trhu. Foto: www.pirelli.com

I zde byl vyvinutý nový profil vzorku a použita nová směs. Výrobce věří, že tento produkt pokryje kolem 80 % evropského trhu pneumatik pro obytné vozy. To je poměrně vysoké číslo, rovněž by se chtělo říct nereálné. Konec konců, nebude to asi špatná pneumatika, když nedávno vyhrála test Autobild Reisemobil 2014 v kategorii letních pneumatik.

Konkurence reaguje na boom

Konkurence v segmentu pneumatik pro obytné vozy není nijak silná, v souvislosti s návratem Čechů ke kempování v posledních letech by to mohla být ze strany Pirelli na domácím trhu trefa do černého. Při navrhování těchto pneumatik se počítá s častým stáním v naloženém stavu a tak má pneumatika jednostranně namáhá a má tendenci se deformovat. Pneumatika určené speciálně pro karavany pomáhají snižovat spotřebu, nabízí také pohodlnější a bezpečnější jízdu. Některé se snadno poznají podle značky CP – Camping Pneu.

Dalšími významnými produkty v této kategorii jsou z řad prémiového obutí například Continental VancoCamper disponující silnější konstrukcí a různými směsmi nebo Michelin Agilis Alpin vynikající dobrými jízdními vlastnostmi a vysokým kilometrovým výkonem i nízkou spotřebou paliva.

Článek Pirelli rozšiřuje nabídku pneu pro dodávky byl publikován 27. září 2014 v 00.00 v rubrice Letní pneu, Nákladní pneu a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...