Michelin Pilot Alpin PA4: Zimou bezpečně

Tagy:  Michelin, Pilot Alpin PA4, Latitude Alpin, zimní, bezpečnost, technologie, vylepšení, prémiové pneu

Sponzorované odkazy:

Michelin Pilot Alpin PA4: Zimou bezpečně

Prémiové zimní pneumatiky pro výkonné vozy vynikající vysokou bezpečností nesou název Michelin Pilot Alpin PA4. Jedná se o prémiové obutí nejvyšší kvality a tomu odpovídá i cena. Co přesně nabízí jedna z nejlepších pneumatik na českém trhu?

Michelin Pilot Alpin PA4 jsou podle výrobce bezpečnější, než kdy dříve – na mokré vozovce zastaví z rychlosti 90 km/h o tři metry dřív a na silnicích pokrytých sněhem dokonce o čtyři metry dříve než předchůdce (z rychlosti 50 km/h na nulu). Na sněhu a ledu pak řidiči prý pocítí vynikající trakci a podařilo se také zlepšit ovladatelnost nezávisle na podmínkách.

Pneumatika Michelin Pilot Alpin PA4 má inovativní zimní konstrukci a využívá optimalizované kombinace dvou složek. Pod označením Ridge N Flex se skrývá „maximum technologií pro větší přilnavost na zimním povrchu a přesnější reakce na řízení“. Lepší pružnost i při nízkých teplotách a tím i větší přilnavost pak zajišťuje třetí generace směsi HelioCompound. Toto nové složení pryže na bázi siliky využívá trochu překvapivě slunečnicový olej.

Více hran i lamel

Co se týká vzhledu pneumatiky, vylepšení se dočkal zejména běhoun, v němž jsou hluboké rýhy. Ty nabízí vynikající přilnavost v zimních podmínkách. V kombinaci se samosvornými lamelami StabiliGrip nabízí optimální tuhost dezénového bloku a s tím i přesnější řízení. Celkem tři druhy hlubokých lamel jsou uspořádány v proměnných úhlech a díky tomu účinně rozráží vodní film a vysouší kontaktní plochu.

Zvýšil se počet žeber (celkem o 74 %) a nejrůznějších zářezů (o 135 % více oproti předchůdci), tento design pomáhá poskytovat vynikající přilnavost a stojí také za již zmíněnou krátkou brzdnou dráhou v zimních podmínkách.

Michelin si uvědomuje, že vytvořit univerzální pneumatiku pro výkonná vozidla není snadné a tak zvolil jinou cestu. Běhoun má celkem dva vzory a to proto, aby splňovaly technické nároky sportovních vozů. Asymetrický vzorek je pro širokou škálu vozidel různých značek na trhu výkonných vozů a směrový dezén určený primárně pro vozy Porsche. Tento vzorek byl vyvíjen ve spolupráci s automobilkou.

Samozřejmostí u pneumatik Michelin je ohleduplnost k životnímu prostředí a i s pneumatikou Michelin Pilot Alpin PA4 tak můžete očekávat nadprůměrně dlouhou životnost a úspornost paliva. Oficiální stránky výrobce dokonce hovoří o záruce 30 000 mil (48 280 km) na pneumatiky.

Michelin Pilot Alpin PA4 jsou bezpečné zimní pneumatiky. Foto: www.michelinman.comMichelin Pilot Alpin PA4 jsou bezpečné zimní pneumatiky. Foto: www.michelinman.com

Pro SUV jsou Michelin Latitude Alpin

Pro vozy kategorie SUV jsou pak pneumatiky Michelin Pilot Alpin PA4 příliš malé, pro tyto automobily francouzská značka nabízí výkonnou pneumatiku Michelin Latitude Alpin. I tato pneumatika slibuje kratší brzdnou dráhu v zimě, lepší trakci na sněhu a vylepšenou ovladatelnost. Jistě není náhodou, že tyto dvě novinky byly před pár měsíci představeny současně.

Michelin Pilot Alpin PA4 patří mezi prémiové pneumatiky vynikající nejvyšší kvalitou, ale i cenou a hodí se proto pro skutečně výkonné automobily. Ve stejném segmentu jsou také pneumatiky značek Continental, Pirelli, Bridgestone nebo Dunlop.

Článek Michelin Pilot Alpin PA4: Zimou bezpečně byl publikován 14. ledna 2014 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...