Matador MPS 520 Nordicca Van M+S: Skvělý záběr za dobrou cenu

Tagy:  Matador, zimní, moderní, dodávky, Nordicca, bezpečnost, záběr, slovenské

Sponzorované odkazy:

Matador MPS 520 Nordicca Van M+S: Skvělý záběr za dobrou cenu

Drobní podnikatelé často obracejí každou korunu a tak pokud už potřebují zimní obutí pro užitkový vůz, určitě by neměli přehlédnout pneumatiku Matador MPS 520 Nordicca Van M+S. Tento slovenský výrobce nabízí s cenovkou okolo dvou a půl tisíce skvělý poměr cena:kvalita.

Do města i na dálnici

Pneumatiky Matador MPS 520 Nordicca Van M+S je možné používat pro krátké cesty po městě, ale spoleh na ně je i při cestách po dálnici. Pokud bude motorista hledat garanci vysoké spolehlivosti a vynikajícího záběru v zimních podmínkách, uspokojí ho piktogram zimního záběrového testu ve smyslu ASTM F-1805 na bočnici.

Plášť již disponuje moderní koncepcí se směrovým dezénem. Ten vývojáři Matadoru navrhli speciálně pro zimní provozování lehkých nákladních automobilů. Podle výrobce poskytuje ideální odvod vody a sněhové břečky a nabízí také vysokou odolnost proti vzniku aquaplaningu a vynikající záběr v zimních podmínkách. K tomu nejlepšímu odvodu vody z kontaktní plochy pomáhají také široké obvodové drážky. Hluboké „zubaté“ obvodové drážky pak pomáhají zlepšit zmiňovaný záběr na sněhu a ledu, ale i brzdnou dráhu na suchu. Klínovitá drážka uprostřed má pak jediný cíl – zlepšit samočisticí vlastnosti pneumatiky.

Pneumatiky Matador MPS 520 Nordicca Van M+S mají moderní dezén a dají se sehnat za dobrou cenu. Foto: www.matador.skPneumatiky Matador MPS 520 Nordicca Van M+S mají moderní dezén a dají se sehnat za dobrou cenu. Foto: www.matador.sk

Po pneumatice je rozseto více jak tisíc sto lamel, které společně vytváří velké množství adhezních hran, což motorista pocítí lepším záběrem při rozjezdu a dokonalejší přilnavostí při brzdění. Změnou prošly i samotné lamely, které jsou nyní nové generace – zlepšují záběr na sněhu, na ledu a poskytují lepší stabilitu při maximálním zatížení.

Nižší valivý odpor a zároveň lepší přilnavost

Kromě důrazu na spolehlivost a bezpečnost nabízí pneumatika Matador MPS 520 Nordicca Van M+S také vyšší životnost, které bylo doraženo díky počítačem optimalizovanému designu dezénu. Cílem bylo jediné – dosáhnout nižšího valivého odporu. Navzdory této úpravě se prý zlepšila adheze na mokru. Záběr na zasněženém a zledovatělém povrchu je oproti předchozím modelům lepší a za to pneumatika vděčí nové generaci prostorových lamel a plastickém designu bočnice pláště. Ve smyslu ekologických trendů byla při výrobě použita nová generace silikové běhounové směsi. I při vysokých rychlostech je automobil obutý v těchto pneumatikách stabilní a jízda je velmi komfortní. Jelikož jsou dezénové bloky s proměnlivou šířkou, minimalizuje se hluk a pneumatika je proto rovněž tichá.

Matador MPS 520 Nordicca Van M+S navíc disponuje koncepcí otevřených ramenných bloků. O co jde? Malé můstky poskytují výztuhu pro robustní ramenné dezénové bloky, což poskytuje dobré držení jízdní stopy a rovněž jen zdokonaluje další benefity, jako jsou vysoký kilometrový výkon, vynikající stabilita v zatáčkách, dynamické jízdní vlastnosti a výborný handling. Oproti tomu otevřené ramenní drážky nabízí dobré záběrové a brzdné výkony na vozovce pokryté sněhem i výborné samočisticí vlastnosti. Co se ceny týká, rozměr 195/60 R16 99T lze koupit za cenu nad dva tisíce.

I pro osobní auta

Kdo hledá podobnou pneumatiku pro osobní vozy, může zvolit model MP 52 Nordicca Basic M + S. Tato již třetí generace úspěšných pneumatik má asymetrický dezén a oproti svému předchůdci se zlepšila bezpečnost při podávání maximálních výkonů. Toto obutí bude konkurovat zejména pneu Sava Eskimo S3+ nebo Barum Polaris 3. Co se týká ekonomického obutí pro dodávky, tam jsou alternativy Barum SnoVanis nebo Semperit Van-Grip.

Článek Matador MPS 520 Nordicca Van M+S: Skvělý záběr za dobrou cenu byl publikován 8. října 2013 v 00.00 v rubrice Nákladní pneu a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...