Pirelli P ZERO NERO GT: Pro ty nejrychlejší vozy

Tagy:  Pirelli, sportovní, ZERO NERO GT, životnost, novinka

Sponzorované odkazy:

Pirelli P ZERO NERO GT: Pro ty nejrychlejší vozy

Nejrychlejší vozy mají extrémní nároky na všechny své součásti, pneumatiky nevyjímaje. A tak je nasnadě otázka, kterou značku zvolit. Skvělou volbou pro tunery a nejnáročnější sportovní řidiče budou pneumatiky italského giganta angažujícího se i v závodech formule 1, Pirelli P ZERO NERO GT.

Letos se dočkali lepší nabídky všichni motoristé, kteří volali po kvalitnějším obutí pro své rychlé vozy. Do rodiny prémiových letních pneumatik řady Pirelli P ZERO NERO přibyla pneumatika Pirelli P ZERO NERO GT s novými materiály a větší kontaktní plochou, které společně prodlužují životnost. Novinka má rovněž lepší stabilitu, ovladatelnost a také lépe brzdí za sucha. Nelze nezmínit odpovídající jízdní pohodlí a nízkou úroveň hlučnosti během celé dlouhé životnosti pneumatiky.

Jde o pneumatiku určenou pro sekundární trh, sáhnou po ní tedy zejména motoristé, kteří budou hledat, co pořídit místo sjetých pneumatik. Pirelli P ZENO NERO GT budou dobrou volbou při výměně pneumatik s ultra nízkým profilem a větším průměrem kol. Je tedy zřejmé, že pro rodinné vozy nebo kompaktní vůz do města toto obutí není.

Pneumatika Pirelli P NERO ZERO GT nadchne jistě každého milovníka rychlých aut. Foto: www.pirelli.comPneumatika Pirelli P NERO ZERO GT nadchne jistě každého milovníka rychlých aut. Foto: www.pirelli.com

Začátek na zelené louce? Ale ne

Technici Pirelli měli trochu jednodušší úlohu, protože nezačínali s nepopsaným listem papíru. Na začátku měli „obyčejnou“ pneumatiku P Zero Nero a během pouhých pěti měsíců (rychlostní rekordy se lámaly již zde) se podařilo zdokonalit materiály, dezén běhounu, kontaktní plochu i rozměry.

Výsledek pak může posoudit každý majitel silnějšího vozu – pneumatika P ZERO NERO GT zdokonaluje celou řadu asi o 20 % a to zejména díky směsím s vyváženým obsahem siliky. V kombinaci s optimalizovanou stavbou pneumatiky se jedná o charakteristiku, kterou si řidiči nejnovějších generací výkonných automobilů velmi chválí.

Pneumatika Pirelli P ZERO NERO GT se vyznačuje mimo jiné optimalizovanou směsí běhounu, která snižuje opotřebení a zároveň nabízí lepší jízdní vlastnosti. Asymetrický vzorek tvoří čtyři obvodové drážky, které jsou poměrně široké a v kombinaci s příčnými lamelami poskytují lepší tuhost a stabilitu kontaktní plochy, což motoristé ocení hlavně v rychlých zatáčkách. Silnými stránkami pneumatiky jsou kromě dlouhé životnosti i jízdní vlastnosti na suchu a na mokru.

Zejména pro německá auta

Jak naznačuje zkratka GT, tedy „Gran Turismo“, půjde o skvělou volbu zejména pro rychlejší auta. Pneumatika je ideální volbou pro sedany středního výkonu nebo sportovní vozy se středním a vysokým obsahem motoru. Konkrétněji jde o sportovní verze vozů segmentu B a C nebo o větší limuzíny segmentu E, stejně tak se ale hodí i pro menší auta. Rozhodně bude dobrou volbou pro vozy jako jsou Volkswagen Polo a Golf, Audi A3, Volkswagen Passat, Opel Insignia, Volvo S60, Mercedes třídy C, Audi A6 nebo Mercedes třídy E.

Extrémně výkonná pneumatika Pirelli P ZERO NERO GT je po celém světě k dostání od letošního února a dle výrobce zaručuje „prodlouženou životnost bez vlivu na radost z jízdy, bezpečnost a výkon, jenž jsou tradičně spojovány s P Zero Nero“. Potěšitelný je i nabízený sortiment – do konce roku by se měla pneumatika nabízet v celkem šedesáti rozměrech – jedenáct z nich bude úplně nových a tyto pneumatiky budou i pro auta, která používají o něco větší kola (17 – 19 palcové ráfky).

Letošní novinka, Pirelli P ZERO NERO GT. Foto: www.pirelli.comLetošní novinka, Pirelli P ZERO NERO GT. Foto: www.pirelli.com

Článek Pirelli P ZERO NERO GT: Pro ty nejrychlejší vozy byl publikován 22. srpna 2013 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...