BFGoodrich g-Force Winter: Tichá "neznámá" kvalita

Tagy:  BF Goodrich g-Force Winter, zimní, tichá, výdrž, sportovní vozy, malé vozy, nižší střední třída

Sponzorované odkazy:

BFGoodrich g-Force Winter: Tichá "neznámá" kvalita

BFGoodrich si mnozí motoristé pletou se značkou Goodride. Zatímco v druhém případě jde o pneumatiky z Číny, v tom prvním o sesterskou značku Michelinu. A to samo o sobě naznačuje, že kdo zvolí pneumatiku g-Force Winter, neprohloupí…

Zimní pneu s názvem g-Force Winter je určené pro kompaktní vozy, vozy střední třídy a také pro sportovní auta a podle výrobce zaručuje optimální ovládání v zimních podmínkách. Kromě toho má prý pneumatika vynikající přilnavost na sněhu a ledu a brzdný výkon je vysoký ať je povrch jakýkoliv, tedy i na suchu. To čeští řidiči, kteří mohou v zimě jet po suchém a mokrém asfaltu i po sněhu během jedné jízdy, rádi slyší.

„Zimní BFGoodrich g-Force je pneumatika, která byla navržena speciálně pro malé a středně velké vozy, pro jízdu kamkoliv, a to i v zimě. Jejich výjimečný grip zajišťuje dobrou jízdní stabilitou, hbitost a kontrolu,“ chválí pneumatiku Cedric Jacopucci, ředitel produktového marketingu pro zimní pneumatiky BFGoodrich. Je jasné, že teritoriem kompaktních aut je hlavně město, ale s tímto obutím se řidič nemusí bát vyrazit ani na delší výlet.

Vývoj jde stále dopředu

V porovnání s předchozím modelem Winter G je hustota lamel ve vzorku této pneumatiky o 50 % vyšší a tím se zlepšil záběr pneumatiky. Vysoký počet drážek pak spolu se směrovým dezénem a širokými příčnými kanálky zajišťuje lepší odvod vody a také je díky těmto vlastnostem zaručena lepší trakce. Vylepšený dezén bloků zajišťuje efektivní výkon v zatáčkách pokrytých sněhem. Při testování pneumatik vůz zvládl i zatáčky v úhlu 27 stupňů. Na ledu se výrazně zlepšily brzdné vlastnosti, oproti g-Force Winter je zlepšení při aktivním ABS při rychlostech mezi 5 km/h a 20 km/h o 8,5 %.

Kromě toho jsou pneumatiky velmi tiché a tak je jízda o poznání komfortnější. To si také často chválí řidiči, kteří tuto pneumatiku používají. Dalším častým argumentem je dobrá zkušenost se značkou, případně se stejným modelem pneumatik v letní verzi. Chválí rovněž příznivou cenu a celkem vysokou výdrž. Ta je ale dost subjektivní otázkou, zde velmi záleží na jízdním projevu motoristy.

BF Goodrich? Ale ano!

Přestože BFGoodrich nemá kdovíjak široký sortiment nabízených pneumatik nejen na českém, ale třeba ani na tradičně bohatším německém trhu, tyto pneumatiky kvalitou jednoznačně dohání kvantitu konkurence. Není proto důvod, proč od nich dávat ruce pryč, když na ně v kamenném obchodě či na e-shopu náhodou narazíte. „Dobrá guma. Vy, kteří chcete kvalitu, běžte do toho,“ hodnotí pneumatiku řidič Pavel.

Pneumatika se vyrábí v rozměrech od 175 do 225 mm, průměr je 14 až 18 palců a u rychlostních indexů jsou k dispozici T (190 km/h), H (210 km/h) nebo V (240 km/h). Předpoklady nejen pro malé vozy a menší střední třídu, ale i pro rychlé sportovní vozy tedy pneumatika určitě má. Jen je třeba nejen v zimě myslet na to, že vozovka je nevyzpytatelná.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Pneumatiky BF Goodrich nebodují kvantitou, ale kvalitou. Foto: www.bfgoodrichreifen.dePneumatiky BF Goodrich nebodují kvantitou, ale kvalitou. Foto: www.bfgoodrichreifen.de

Článek BFGoodrich g-Force Winter: Tichá "neznámá" kvalita byl publikován 19. ledna 2013 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...