Nokian Z G2: S výkonnými vozy bezpečně

Tagy:  Nokian Z G2, UHP, výkonná, test

Sponzorované odkazy:

Nokian Z G2: S výkonnými vozy bezpečně

Pneumatiky Nokian Z G2 od tradičního finského výrobce navazují na své předchůdce, opět jde o pneu, které budou výkonné v náročných jízdních podmínkách. V létě pak řidiče máloco zaskočí.

Nokian říká, že pneumatiky poskytují vyrovnané jízdní vlastnosti i v extrémních podmínkách a mají vynikající držení i na mokru, ať jsou teploty jakékoliv. Kromě toho jsou výkonné letní pneu Nokian Z G2 jsou prý také stabilní, precizní a tiché. Jízda je tak komfortní. „Tato UHP pneumatika je výkonná, bezpečná a odolná v opotřebení za náročných jízdních podmínek. Nenechá se ovlivnit výraznými změnami teplot ani deštěm a má výborné jízdní vlastnosti,“ píše výrobce na webu.

Reakce pneumatik na pohyb volantu jsou rychlé a ovladatelnost je precizní, to díky technologii „nano“. Nejmodernější vývojové a výrobní technologie našly své uplatnění a testy probíhající celý rok na vysokorychlostních tratích a hrubých asfaltových vozovkách napříč Evropou přednosti pneumatiky jen potvrzují. Pneumatika je koncipována pro vysoké rychlosti sportovních vozů. Široký sortiment nabízí 23 variant pro rychlostní třídu W (do 270 km/h) a Y (300 km/h), v rozměrech od 16“ do 20“.

Nejdůležitějšími inovacemi oproti předchůdci byly vícevrstvá struktura běhounu, směs nano-silica a nové uspořádání profilu. Díky nim se pneumatika dostala do konceptu, který Nokian nazývá „cool zone“. Ovladatelnosti pomohlo nové uspořádání profilu. Ten prošel modernizací a nyní poskytuje lepší jízdní stabilitu a to zejména v zatáčkách nebo při prudkých úhybných manévrech.

Co se skrývá uvnitř?

Pojďme se podívat do útrob této prémiové pneumatiky. Nejspodněji je umístěna tenká vrstva gumové směsi, která snižuje valivý odpor a zahřívání pneumatiky. Další vrstva je pak již moderní nano-technologie. Elastická nano-silica zajišťuje citlivou reakci na pohyb volantu. A to je znát zejména při vyšších rychlostech, kdy je třeba předjíždět a vyhýbat se. Spodní vrstva běhounu – cool silica (Nokian Cool UPH Silica) – zajišťuje vynikající držení na mokru, ať je venkovní teplota jakákoliv. Před rizikem aquaplaningu chrání ukazatel – pokud je symbol kapky v ukazateli opotřebení (Driving Safety Indicator), je třeba dát si pozor.

Pneumatika je také ohleduplná k životnímu prostředí – neobsahuje žádný ze škodlivých vysokoarmoatických olejů. Podobně jako ostatní pneumatiky tohoto výrobce jsou i Nokian Z G2 vyrobeny z čištěných olejů. Nokian se zcela vzdal vysokoarmoatických olejů již v roce 2004 a tím byl světově prvním. Nejlepší reklamou pro pneumatiku je, když uspěje v nezávislém testu a u renomovaných testů německého autoklubu ADAC to platí minimálně dvojnásob. A Nokian Z G2 zde získala známku „obzvláště doporučená“. Pozitivně bylo hodnoceno zejména vyrovnané chování, vlastnosti na mokrém povrchu a i na suchu.

Pneumatika rovněž potěší ekonomicky zaměřené řidiče – dokáže prý snížit spotřebu auta až o půl litru pohonných hmot na sto kilometrů a vydrží dvakrát více kilometrů než laciná konkurence. Vyšší částka, kterou musí motorista dát při nákupu, se prý díky těmto faktorům vrátí.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Nokian Z G2: S výkonnými vozy bezpečně byl publikován 30. září 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...