Kleber Viaxer: Bezpečnost každý den

Tagy:  Kleber, Viaxer, nízká cena, kvalitní, závody, bezpečnosti, letní, malé vozy

Sponzorované odkazy:

Kleber Viaxer: Bezpečnost každý den

Francouzský výrobce Kleber je v České republice poměrně oblíbený a má i dlouhou tradici. Boduje solidní kvalitou za nízkou cenu. Značka se snaží, aby tyto pneumatiky byly vnímány jako inovativní, kvalitní a elegantní.

Pneu pro nenáročné řidiče

Letní pneumatika Kleber Viaxer je určená zejména pro vozy nižší třídy, které „nehoní kilometry“ (tedy zhruba 8 000 až 10 000 km ročně), poskytuje prý komplexní bezpečnost každý den, kdy je automobil využíván. Jinými slovy pneumatika na druhý vůz v rodině, na kterou je v případě potřeby spoleh. Díky lamelizovaným bokům gumy a příčným podélným lamelám dosahuje pneumatika lepší přilnavosti a tím také vysoké brzdné účinnosti, ať je povrch suchý nebo mokrý. Elipsovitá stopa dezénu a dva centrální kanálky (celkem má pneumatika po celém obvodu pět drážek včetně jedné velmi tenké) pak pomáhají snižovat riziko vzniku aquaplaningu.

Kleber uvádí, že pneumatika je také velmi tichá, k čemuž výraznou měrou pomáhají nepravidelné bloky po obvodu pneumatiky. To však motoristé, kteří tuto pneumatiku používají, nepotvrdili. Spíše naopak – prý se zhruba po 15 000 km stává pneumatika velmi hlučnou. Bočnice pneumatiky Kleber Viaxer jsou dimenzovány pro přizpůsobení podmínkám provozu s minimálními vibracemi a vysokou úrovní komfortu. Co se životnosti týká, je samozřejmě rozdílná dle vozidla, jezdeckého stylu a dalších okolností, ale pohybuje se okolo pětadvaceti až třiceti tisíc kilometrů. Najde se ale i motorista, který na těchto pneumatikách najel 70 000 km a dalších pět až deset tisíc hodlá ještě přidat.

Kleber Viaxer slibují bezpečnost každý den a bodují i slušnou cenou. Foto: www.kleber-tires.czKleber Viaxer slibují bezpečnost každý den a bodují i slušnou cenou. Foto: www.kleber-tires.cz

Historii lemují inovace i úspěchy v závodech

Pneumatikářská značka Kleber se může pochlubit více než stoletou historií, vznikla v roce 1910. V minulosti již několikrát tyto francouzské pneu překvapily novými technologickými řešeními, které pak následovaly ostatní výrobci. Za všechny lze jmenovat první bezdušovou pneumatiku s vysokou odolností, která mohla přejet i hřebíky (1951), v druhé polovině minulého století byla značka Kleber úspěšná také na světových tratí rallye, spolupracovala s fenomenálním týmem Audi. Pneumatiky Kleber dopomohly k vyniknutí tehdejší soutěžácké novince – pohonu všech čtyř kol.

Pneumatik Kleber se podle údajů výrobce ročně prodá jen v EU kolem 10 000 000 kusů a to zajišťuje značce šesté místo v žebříčku popularity na tomto segmentu trhu. Kleber prý spolupracuje se značkami Volkswagen, Opel a Suzuki.

Motoristé si značku Kleber vesměs chválí, ačkoliv podobně jako „domácí“ Barum a Matador spadá do kategorie dobrá kvalita za nízkou cenu, jsou prý pneu Kleber poznání lepší volbou. Jakékoliv potvrzení či vyvrácení těchto slov se ale hledá jen stěží, značka Kleber není zrovna často v testech německého autoklubu ADAC neb nezávislého dTestu. Kleber patří do koncernu Michelin a to samo o sobě je jistou zárukou kvality. Úplně špičkové pneu Kleber Viaxer sice není, ale pro běžné cesty po městě to bohatě stačí.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Kleber Viaxer: Bezpečnost každý den byl publikován 24. července 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...