Levné pojištění vozidel: Spočítejte si úsporu

Tagy:  pojištění vozidel, povinné ručení, online kalkulačka, výhodné, havarijní pojištění

Levné pojištění vozidel: Spočítejte si úsporu

Mnoho řidičů šetří každou korunu na pneumatikách, oleji nebo na pohonných hmotách a přitom platí zbytečně moc velké peníze za zákonné pojištění vozidel. Aniž by nějak dlouze rozmýšleli, každý měsíc posílají své peníze do zbytečně drahé pojišťovny.

Pokud se motorista rozhodne, že ušetří na pneumatikách, riskuje. Ať už se rozhodne pro ultra levné pneumatiky z Číny nebo o něco dražší protektory, kvalita je vždy přímo úměrná ceně. Samozřejmě není nutné kupovat i na levnější auta ty nejdražší pneumatiky, ale jistá záruka kvality jako značky Sava, Barum nebo Matador jistě nebude na škodu. U oleje také motorista šetří jen do chvíle, než se mu zadře motor a nekvalitní nafta? Jsou známé případy, kdy levná nafta nebyla tak úplně stoprocentní, jinými slovy byla pančovaná a rovněž ničila motor. Ne, tady se skutečně vyplatí šetřit s rozumem a úspory tak jsou pouze v řádech korun, případně desetikorun.

Porovnání nabídek může motoristům přinést zajímavou úsporu. Foto: pojistenivozidelkalkulace.czPorovnání nabídek může motoristům přinést zajímavou úsporu. Foto: pojistenivozidelkalkulace.cz

Více než desítka možností

To u pojištění je situace jiná, zde lze uspořit stokoruny. Pojišťoven, které se českému motoristovi nabízí, že více než desítka. Jedná se zejména o pojišťovny Allianz, AXA, Generali, Triglav a Česká pojišťovna. Porovnat je není vůbec jednoduché, protože každá nabízí jiné výhody, závislé na věku a bydlišti, zkušenostech řidiče i na výkonu a objemu motoru automobilu, jaký řídí. A pochopitelně se liší i ceny. Srovnat nabídky ale přesto jde a to díky online kalkulaci zákonného pojištění. Tyto kalkulačky, které jsou zdarma, sice budou chtít spoustu údajů, ale jen na jejich základě pak nabídnou to nejvýhodnější pojištění na míru každému řidiči.

A další slevu pak představují bonusy coby základní zvýhodnění pro majitele motorových vozidel. Ty mohou být až 65 % z celkové ceny povinného ručení. To je ale už započítáno ve výpočtu, takže nejvýhodnější nabídka je opravdu ta nejvýhodnější. Komu by to bylo stále málo, může získat další slevu za pojištění vozidla on-line, za pojištění více vozidel u jedné pojišťovny nebo třeba i v případě, kdy si kromě povinného ručení u dané pojišťovny sjedná i jiné pojistky, třeba domácnosti. Motoristé si však často vybírají jiné možnost, kterými si přizpůsobují ochranu pojišťovny podle sebe, jedná se o havarijní pojištění, různé druhy úrazového pojištění nebo pojištění zavazadel.

Nemít povinné ručení je však hloupost. Nejen že si takový motorista koleduje o pořádný průšvih při běžné silniční kontrole a pokud někomu způsobí autem škodu, bude vše platit ze svého. Má-li povinné ručení, zaplatí za něj škodu pojišťovna.

Co když havaruji?

Zákonné pojištění však nechrání motoristu před případnou havárií, při které se automobil (či motocykl) poškodí. Na tyto situace je potřeba myslet a sjednat si havarijní pojištění. Případná havárie je pak zaplacena pojišťovnou a to i když se jedná o sumy, které sahají do sta tisíců. Zde se platí podle toho, jak vysoké je riziko havárie. Motoristé, kteří nebourají, to budou mít celkem lacino. Podobně jako u zákonného pojištění ale i zde ovlivňují cenu faktory jako objem a výkon motoru, rok výroby vozidla či model a značka auta.

Článek Levné pojištění vozidel: Spočítejte si úsporu byl publikován 16. července 2012 v 11.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...