Automatická vrata: Komfortní a moderní řešení

Tagy:  garážové dveře, vrata, brány, automatické, dálkové ovládání

Automatická vrata: Komfortní a moderní řešení

Každý motorista, který má garáž, může být spokojený. Má kam uskladnit pneumatiky, olej, případně i trochu benzínu do zásoby, při drobných opravách auta má nářadí při ruce a když je venku mráz, nemá problémy se škrábáním oken a nestartujícím autem. A pokud má automatické otevírání vrat, je vše dokonalé.

V dřívějších dobách bylo možné garáže otevřít jen manuálně. Při příjezdu domů musel řidič nejdříve zastavit, vystoupit, otevřít vrata a až pak zaparkovat. Dnes to už ale neplatí – stále více řidičů při stavbě či rekonstrukci garáží volí automatické pohony, které vrata zvednou při pouhém stisku tlačítka na dálkovém ovládání.

Automatické pohony umí otevřít křídlovou i posuvnou bránu a řidič, přijíždějící domů během deštivého dne, se tak dostane do garáže „suchou nohou“.

Vybere si každý

Garážové dveře pro garáže u rodinných domů jsou ze stejných komponentů jako sekční průmyslová vrata, která jsou určena pro vysoké provozní zatížení. Liší se jen pohonem a vnějším vzhledem. Konstrukce a povrchová úprava těchto vrat zajišťují dlouhou životnost. Moderní garážová vrata mají zesílenou tepelnou a zvukovou izolaci z tepelně úsporných panelů, po obvodu jsou skvěle utěsněné a nabízí se v širokém výběru barev a dekorů panelů.

Jakýmsi standardem v oblasti garážový vrat jsou sekční garážová vrata vyrobená ze sendvičových panelů. Odborníci říkají, že tyto vrata kombinují to nejlepší z vlastností různých typů vrat: nejsou moc hlučná a po otevření zabírají jen málo místa pod stropem. Ve spojení s dálkovým ovládáním je jejich otevírání rychlejší, pohodlnější a bezpečnější.

Pokud máte v garáži obzvláště málo místa, jsou řešením roletová vrata. Ty bývají vyrobena ze zateplených hliníkových lamel vyplněných PUR pěnou. Barev a dekorů v základní ceně je ještě více než u sekčních vrat, možná i proto, že se tato vrata využívají i k uzavírání obchodních výloh a butiků. Díky tomu se vám do garáže vlezou např. disky se zimními pneumatikami.

Výklopná garážová vrata jsou naopak jednoznačnou volbou, co se týká finanční stránky věci. Je možné je vyrobit na míru, spoustu parametrů lze navolit individuálně. Konstrukce je bytelná a trvanlivá, zároveň však moderního vzhledu.

Dálkové ovládání je malé, ale odvede velkou práci. Foto: www.hobbypredajna.skDálkové ovládání je malé, ale odvede velkou práci. Foto: www.hobbypredajna.sk

A co branku? Taky na automatiku!

A když už jsou automatická vrata do garáže, bylo by nerozumné nepořídit něco podobného i pro bránu. Zde stačí zvolit, zdali chcete (a můžete mít) bránu posuvnou, která po koleji odjede do strany a pak se zase vrátí, nebo klasickou křídlovou.

U křídlových bran je důležitým rozměrem délka samotného křídla brány. Od tohoto rozměru se pak odvíjí volba vhodného typu pohonu. Některý elektromechanický pohon potřebuje instalaci mechanických dorazů, některý ne.

Bez proudu pomůže baterie

Nestává se to často, ale přesto: co když vypadne elektrický proud? Nezůstanete s autem na ulici? Kdepak. Proti výpadku proudu se dá bránit pořízením baterie, která bude mít dostatek energie, aby vrata v případě nouze otevřela a zavřela. Pokud daná vrata baterii nemají, obvykle je možné je otevřít zevnitř, někdy i zvenčí, ručně. Výrobců je mnoho a každý nabízí své – zaručeně nejlepší – řešení. Pokud budete chtít mít v garáži navíc teplo i zimě, pořiďte si produkt na vytápění hal.

Článek Automatická vrata: Komfortní a moderní řešení byl publikován 13. března 2012 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...