Vzhled vozu a interiér: Ukažte svůj styl pomocí autodoplňků

Tagy:  autodoplňky, autopotahy, spojler, tuning

Vzhled vozu a interiér: Ukažte svůj styl pomocí autodoplňků

Přestože pneumatiky a kola dělají hodně, není to všechno. Autodoplňky mohou dodat vozům všech značek úplně jinou tvář. A když už se „vyřádíte“ na vzhledu, je na čase poohlédnout se, jak vyšperkovat interiér auta…

Chce-li mít motorista sportovně vyhlížející auto, jako první zřejmě začne vybírat spojlery. Tyto doplňky, přední i zadní, nejen že dodají autu sportovní vzhled, ale mohou pomoci i lepší přilnavosti nebo dosažení vyšší rychlosti. K dostání jsou snad na všechna auta, od francouzských „prcků“ až po dodávkové vozy.

V poslední době jsou módní kryty kapoty auta. Tyto černé „pruhy“ z plastové hmoty, které si řidiči montují hned nad světla, zlepšují vzhled vozu a ochraňují přední kapotu od poškození kamínky odlétajícími od jiných vozidel.

Máte-li problémy s prouděním studeného vzduchu do chladiče, rozhodně pomůže zimní clona masky. Kromě sportovního vzhledu má i tento doplněk praktický efekt – sníží se doba „zahřívání“ motoru při startu v zimě.

Odlišit se lze i autoponožkou – to není nic jiného než návlek na vnější zpětné zrcátko. Všichni řidiči jedoucí v protisměru budou podle vlajky, loga firmy či oblíbeného sportovního klubu vědět, koho právě míjejí. Jen by neměly tyto doplňky zakrývat zrcadlovou plochu zrcátka. Doplněk také neuplatníte, pokud máte v zrcátku integrované směrové světlo.

Nezapomeňte ani na kosmetiku – ani sebekrásnější auto nevypadá dobře, když není naleštěné a naopak i starší vůz neskutečně zkrášlí, když si ho vezmete „do parády“ s leštěnkou a voskem v ruce. Pneumatiky lze oživit pomocí speciálního laku.

Vzhled vozu je šance, jak se odlišit od ostatních. Foto: Martin SingrVzhled vozu je šance, jak se odlišit od ostatních. Foto: Martin Singr

Pojďte dále!

Možná ještě důležitější než vnější vzhled auta je vzhled interiéru. To totiž nepůsobí jen esteticky, ale i pocitově – každému se lépe řídí, když si „pracovní prostředí“ upraví podle svého vkusu.

Co člověku padne nejprve do oka, když otevře dveře? To jsou jistě autopotahy. Proč mít fádní potahy ze série, když si můžete za pár korun koupit takové, jaké budou přesně dle představ řidiče i ostatních cestujících?

Nabídka je opravdu více než pestrá – lze zakoupit různé barvy, motivy a různé uspořádání sedaček. I když je třeba vybírat podle modelu auta, stále má řidič slušnou možnost výběru. Při výběru je radno sledovat homologaci a také jak výrobci mysleli na umístění airbagů. A pokud často měníte auta, lze zvolit i univerzální autopotahy,vhodné pro více modelů.

A co třeba autorádio? Máte to své rádi, nechcete kupovat jiné, ale chcete poslouchat písničky ve formátu MP3? Řešením je bezdrátová technologie FM transmitter, která umí přehrát hudbu v tomto formátu z SD karty, MP3 přehrávače nebo USB flash disku, ať už máte autorádio jakékoliv. Navíc dostanete dálkové ovládání, aby mohly rádio obsluhovat i cestující na zadních sedadlech.

Design vozu už pak jen dotváří nerez kryty prahů dveří, kufru a pátých dveří. Sice jsou vidět, jen když jsou dveře otevřené, ale o to lépe vypadají. Ukazují prostě, že majitel myslel při ladění auta i na detaily.

A pokud je i interiér vyladěn, nezbývá než koupit oblíbenou vůni do auta, kufr vybavit vším potřebným a vyrazit mezi známé a jen sklízet slova chvály za úpravu vozu.

Článek Vzhled vozu a interiér: Ukažte svůj styl pomocí autodoplňků byl publikován 15. února 2012 v 16.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...