Namíchejte si povinné ručení podle svého!

Tagy:  Pojištění, povinné ručení, on-line, havárie, nabídka

Namíchejte si povinné ručení podle svého!

Povinné ručení sice musí platit všichni motoristé, ale konkurence jednotlivých poskytovatelů nutí jednotlivé pojišťovny přicházet se zajímavými nabídkami, ať už v ceně nebo za příplatek. Dá se tedy říct, že si snad každý dokáže vybrat takové povinné ručení, které mu bude „ušité na míru“.

Zima klade na řidiče extrémní nároky. Suchou silnici střídá mokrá, každou chvíli sněží, pod sněhem může být kdykoliv náledí, člověku nepřidá ani nepříjemný mráz při škrábání oken, v pět hodin večer už je tma. Snad každý motorista ví, že auto je nebezpečná zbraň a v zimě to platí nejméně dvojnásob.

V zimě se člověk dostane do potíží snadno. Ale pokud havaruje, nebude na vše sami. Pro podobné případy totiž platí motoristé povinné ručení. Z těchto peněz jsou pak v případě nehody hrazeny škody, které způsobí pojištěný jiné osobě na majetku a zdraví. Pojišťovna tedy zaplatí opravu cizího auta. Máte-li sjednané i havarijní pojištění, budou „zadarmo“ opravena obě havarovaná vozidla.

Po síti k Allianzu

Nabídka pojišťoven, které nabízí povinné ručení, je skutečně široká a záleží na každém motoristovi, jakou péči si pro svého „plechového miláčka“ sjedná. Jednou z možností je Allianz pojišťovna, která je na českém trhu již téměř dvacet let.

Moderní a navýsost praktické je sjednat povinné ručení online. Lze domluvit platnost od následujícího dne (to pokud se jedná o nově pořízený vůz) či s odloženým počátkem 90 dní od odeslání údajů (tuto možnost využívají řidiči, kteří odchází od jiné pojišťovny).

Bezprostředně po uzavření smlouvy obdrží klient zelenou kartu. Ta slouží jako doklad o pojištění v ČR i v zahraničí. Povinné ruční Allianz Direct lze zaplatit pohodlně platební kartou, Raiffeisenbank eKontem, MojíPlatbou od KB nebo převodem z účtu.

Jedno povinné ručení. Co si přejete dál?

K povinnému ručení u Allianz je pak možné sjednat si další připojištění. Základní asistenční služby jsou zákazníkům poskytovány zdarma při sjednání povinného ručení nebo havarijního pojištění. Motoristé ale mají také možnost sjednat si pojištění Asistence PLUS, které má širší limity pojistného krytí.

Kolik z řidičů na fotografii asi právě míří z pojišťovny Allianz, kde si sjednávali povinné ručení? Foto: Martin SingrKolik z řidičů na fotografii asi právě míří z pojišťovny Allianz, kde si sjednávali povinné ručení? Foto: Martin Singr

Řidiči si mohou pojistit i skla vozidla. Nejen to čelní, které je často „terčem“ pro posyp odlétající od jiného auta, ale všechna, která slouží k výhledu z vozidla s výjimkou střešních otevíratelných oken. Pojištění skla oceníte v případě havárie, živelné události, odcizení i vandalismu.

Dalším možným doplňkem je úrazové pojištění osob, které se vztahuje na všechny osoby dopravované dvoustopým motorovým vozidlem a není územně omezeno.

Chcete-li tzv. slevu za propojištěnost, Allianz doporučuje sjednat si k povinnému ručení také havarijní pojištění. Vyšší ochranu pak zajistí výhodné komplexní autopojištění.

Článek Namíchejte si povinné ručení podle svého! byl publikován 23. ledna 2012 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...