Bridgestone Blizzak LM-32: Skvělý záběr i bez hřebů

Tagy:  Bridgestone, Blizzak, záběr, Run-flat, výkonnost, bezpečnost

Sponzorované odkazy:

Bridgestone Blizzak LM-32: Skvělý záběr i bez hřebů

Bridgestone nabízí pro zimní podmínky pneumatiky Blizzak LM-30, LM-32 a LM-35. Jde o zimní pneumatiky bez hřebů, přesto však prý všechny nabízí mimořádnou úroveň přilnavosti v situacích, kdy ji řidič potřebuje nejvíce. Jaká vlastně je pneumatika Bridgestone Blizzak LM-32?

Bezpečí i výkon

Řada pneumatik Blizzak, kterou mohou řidiči znát již od roku 1988, disponuje nejnovější technologií lamel a kombinuje prý vzornou stabilitu s vyrovnanými vlastnostmi na suché i mokré vozovce, na sněhu i na ledu. Bridgestone uvádí, že řidič tak může pořádně sešlápnout plyn a mít při tom pocit naprosté kontroly. Slovo Blizzak zkrátka znamená kombinaci bezpečnosti na zimních silnicích a vysokého výkonu. Tím tyto pneumatiky posunují hranice zimních výkonů.

Zimní pneumatika Bridgestone Blizzak LM-32 disponuje směrovým dezénem s dlouhými příčnými drážkami pro vynikající přilnavost a přenos sil na vozovku pokrytou sněhem. Velké bloky v ramenní oblasti s vysokou hustotou lamel přináší mimořádný záběr na kluzkém povrchu. Samotný tvar dezénu a drážek byl uzpůsoben pro výborné výkony na mokru a nejnovější složení běhounové směsi přináší spolehlivý záběr i brzdný efekt v jakýkoliv zimních podmínkách.

Bridgestone Blizzak LM-32, pouze však ve vybraných rozměrech, disponují také technologií Run Flat třetí generace. Dostanete-li na cestě defekt, lze i přes ztrátu tlaku ujet ještě dalších 80 kilometrů maximální rychlostí 80 km/h.

Pneumatiky Bridgestone Blizzak LM-32 se nabízí v rozměrech od 185/65 po 295/35. Všechny pláště jsou radiální a průměr ráfku mají od 15“ do 20“. Index nosnosti je u nejmenších pneumatik 88 (560 kg) až po 105 (925 kg) u největší pneumatiky. Stejně tak se liší i rychlostní index – od H (190 km/h) po index W (270 km/h), uvádí se na webu výrobce.

I bez hřebů dokáže prý Blizzak LM-32 vyjet kopec po uklouzaném sněhu. Zdroj: www.bridgestone.czI bez hřebů dokáže prý Blizzak LM-32 vyjet kopec po uklouzaném sněhu. Zdroj: www.bridgestone.cz

Bridgestone: odborníci nás doporučují

Podle Bridgestone doporučují Blizzak evropští výrobci automobilů i odborné časopisy jako je ADAC. Letos na podzim navíc přibylo další lichotivé ocenění. Auto Bild udělil pneumatice Blizzak LM-32 hodnocení „vzorná“. Během testu na zasněžených jezerech v severním Švédsku bylo porovnáváno dvanáct pneumatik rozměru 225/45 R 17. „Přesvědčivý všestranný talent s velmi dobrou trakcí na sněhu,“ zněl verdikt Auto Bildu.

Kromě zkoušení brzdění a ovladatelnosti na sněhu, mokru a suchu byla vyhlášena i kategorie „náklady“, která zahrnovala životnost, valivý odpor a poměr ceny a životnosti. Zkušební řidiči si pneumatiku chválili díky vyvážených vlastnostem a preciznímu řízení na suchu a mokru. Trakci na sněhu měla pneumatika Blizzak LM-32 nejlepší (prý lze i vyjet do svahu pokrytého kluzkým uježděným sněhem) a dobrý výsledek byl zaznamenán i ohledně valivého odporu.

Jedná se o pneumatiky jednoho z největších výrobců pneumatik celosvětově. V České republice přitom působí Bridgestone od roku 1994 a dodává kompletní řadu osobních, nákladních, motocyklových a zemědělských a stavebních pneumatik značek Bridgestone, Firestone, Dayton a First Stop.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Bridgestone Blizzak LM-32: Skvělý záběr i bez hřebů byl publikován 31. prosince 2011 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...