Michelin Alpin A4: Zimní pneu pro malé vozy

Tagy:  Michelin Alpin A4, zimní, úspora paliva, ekologická, emise, malé vozy

Sponzorované odkazy:

Michelin Alpin A4: Zimní pneu pro malé vozy

Zimní pneumatika od francouzského výrobce Michelin nese název Alpin A4 a podle výrobce je určena pro rodinné vozy střední třídy, jednoprostorové a malé městské vozy.

I když se zrovna nechystáte na dlouho cestu či nejedete na sjezdovku, je jistě správné rozhodnutí obout svůj vůz do zimních pneumatik. Argument, že jezdíte jen po městě a tam sníh přeci nikdy nebyl, není příliš rozumný a vlivem změn v legislativě můžete na případné problémy velmi nepříjemně doplatit.

Jednou z pneumatik, kterou ocení hlavně majitelé, resp. majitelky malých automobilů či vozů střední třídy, je Michelin Alpin A4. Řidiči podle výrobce ocení lepší chování auta, vyšší bezpečnost i delší životnost. Michelin slibuje o 10 % efektivnější rozjezd oproti předchozí generaci modelu Alpin na zledovatělém či zasněženém povrchu, brzdná dráha v zimě – na zledovatělém, zasněženém, či mokrém povrchu – se údajně zkrátila o 5 procent. Efektivní rozjezd a krátká brzdná dráha – vlastnosti, které „městský řidič“ staví hodně vysoko.

Pro nové gumy o rok později

A životnost? Michelin Alpin A4 prý vydrží průměrně o 35 % delší dobu než její nejvýznamnější konkurenti na trhu se zimními pneumatikami. „Jízda se zárukou maximální bezpečnosti o jednu zimu déle,“ shrnuje popis nové pneumatiky Michelin na svých internetových stránkách.

Pneumatiky Michelin Alpin jsou podle výrobce nejekonomičtějšími zimními pneumatikami. Za vysokou výdrž prý vděčí nejen složení pryže, ale i celkové stavbě.

Díky Michelin Alpin A4 prý řidiči ušetří na provozu automobilu. Foto: Michelin.czDíky Michelin Alpin A4 prý řidiči ušetří na provozu automobilu. Foto: Michelin.cz

Ekonomický efekt přitom nepocítíte jen podle toho, že pro nové pneumatiky zamíříte do obchodu o rok později, pneumatika je prý také energeticky úsporná, jinými slovy vůz v těchto pneumatikách nespotřebuje tolik pohonných hmot jako automobil v konkurenčních „gumách“. Tuto úspornost nicméně dokládá také značení GREEN X na bočnici pneumatiky. Nižší množství spotřebovaného paliva znamená menší emise skleníkových plynů a tedy vyšší ohleduplnost k životnímu prostředí.

Alpin A4 i pro rychlé a užitkové vozy

Ptáte se, jakými technologiemi tato pneumatika disponuje? Pak vězte, že má běhoun Full Active Tread, který slovy výrobce „zaručuje vynikající záběr, brzdné vlastnosti a jízdní stabilitu i v nejnáročnějších zimních podmínkách“. Nové složení pryže se nazývá Helio Compound + a díky němu mají pneumatiky větší přilnavost a lepší brzdné vlastnosti na mokrém a zledovatělém povrchu. Podle výrobce nabízí bezpečnost za každého počasí. Michelin Alpin A4 se dodává v několika rozměrech. Šířka může být od 165 do 225 cm, výška 45 až 70 cm a průměr 14 -. 17“. Index nosnosti je 81 až 102 a vůz tedy můžete naložit nákladem o hmotnosti 462 až 850 kg (záleží na rozměrech pneumatik, větší uvezou pochopitelně více). Dodejme, index rychlosti T, H nebo V, tedy 190, 210 a 240 Km/h.

Pokud máte zájem mít „alpinky“ také na svém voze, ale nemáte zrovna malý městský vůz, možná si vyberete pneumatiku Pilot Alpin PA3 pro vysoce výkonná vozidla nebo Agilis Alpin, ta je určená pro užitkové vozy.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Michelin Alpin A4: Zimní pneu pro malé vozy byl publikován 6. listopadu 2011 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...