Vredestein Sportrac 3V: Testy potvrzená kvalita

Tagy:  Vredesetein, Sportrac, letní, testy

Sponzorované odkazy:

Vredestein Sportrac 3V: Testy potvrzená kvalita

Vredestein, nebo spíše Apollo Vredestein B.V. je společnost, která má jasnou a jednoduchou strategii: vyrábět pneumatiky s optimálním poměrem ceny a kvality.

Tento středně velký a nezávislý výrobce pneumatik se na svém webu chlubí, že jeho výrobky jsou originální. Pokud tedy chcete zkusit pneumatiky z Nizozemí (patřící ovšem pod indického výrobce Apollo), které jsou poměrně kvalitní a nejsou za astronomické sumy, je zřejmě tato značka tou pravou.

Jednou z letních pneumatik, které má Vredestain v nabídce, je Vredestein Sportrac 3. Pneumatiky vychází z předchůdce, modelu Vredestein Sportrac 2. Oproti předchůdci má nová pneumatika prý lepší odvod vody a zlepšil se také brzdný výkon. Toto bylo dosaženo lepším rozložením tlaku i zaoblením hran pneumatiky. Zlepšily se tím také jízdní vlastnosti a vůz nyní bude mít lepší trakci. Pneumatika je prý také méně hlučná.

Na stupnici Vredesteinu, kde jsou hodnoceny pneumatiky co do rychlosti a „sportovnosti“ jsou tyto pneumatiky zhruba uprostřed. Výrobce uvádí, že díky unikátnímu a nově vyvinutému Giugiaro dezénu gumy rozšiřují vzhled sportovních vozů. Robustní, široká ramena a tvarované bloky běhounu v jeho středu poskytují vynikající výkon v zatáčkách. Více siliky v běhounové směsi prý přináší optimální výkon brzd a snižuje valivý odpor pneumatik.

Skvělé výsledky v testech

Jak se sám výrobce chlubí, pneumatiky Vredestein Sportrac 3V byly úspěšné v těch nejprestižnějších testech letních pneumatik v Evropě. Těmi jsou testy ADAC, ÖAMTC a TCS: německého, rakouského a švýcarského automobilových klubů. Pneumatika byla v testech hodnocena nejlépe zejména v otázce aquaplaningu na rovné vozovce i v zatáčkách, brzdných vlastnostech a skvělých výsledků dosahovala také v oblasti opotřebení. Plusem je jistě již výše zmíněná nižší cena. Pneumatiky by ale dle výsledků testů mohly být poněkud méně hlučné a také spotřeba paliva u vozidel v těchto gumách je o něco vyšší než u řidičů, kteří zvolí konkurenční značky pneumatik.

Například časopis AutoZeitung z Německa vyzdvihuje optimální vlastnosti při aquaplaningu, stabilitu a dobrou brzdnou dráhu. Pneumatiky ale prý nedosahují úplně špičkové úrovně.

Billboardová kampaň pomohla?

Značka Vredestein je v Evropě poměrně neznámá a to by měla změnit i billboardová kampaň, kterou značka letos rozjela po celém starém kontinentu. Ve 37 velkých evropských městech bylo na jaře možné vidět billboardy s pneumatikou Vredestein. Značka se objevila také ne velkých digitálních billboardech na prestižním filmovém festivalu Berlinale v Berlíně a v 11 populárních střediscích zimních sportů v Rakousku a Švýcarsku.

Manažer marketingové komunikace Bandi Vaczi prohlásil, že spotřebitelé vnímají značku jako specialistu na zimní pneumatiky, ale Vredestein se snaží dát najevo, že je nejlepší i na poli letních pneumatik. Vaczi také řekl, co je pro značku prioritní při výrobě pneumatik. Na prvním místě je prý kvalita a bezpečnost, na druhém pak módní design a styl.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Vredestein Sportrac 3V: Testy potvrzená kvalita byl publikován 26. července 2011 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...