Tecar - pneumatiky ve švýcarské kvalitě

Tagy:  Tecar, ESA, pneumatiky, pneu, švýcarsko, koncern

Sponzorované odkazy:

Tecar - pneumatiky ve švýcarské kvalitě

Mezinárodní uskupení dodavatelů automobilového příslušenství

Tecar je mohutné uskupení více než třinácti tisíc společností zabývajícími se výrobou doplňků a příslušenství k automobilům. Tecar jako takový má kolem pěti set zaměstnanců a založen byl roku 1992. Pole působnosti Tecaru se omezuje na Evropu a Severní Ameriku. Jeho dealerství se nachází ve třinácti státech. Hlavními oblastmi zájmu Tecaru je garážové a automobilové příslušenství, doplňky, pneumatiky a kola, oleje, autokosmetika, chemické výrobky a náhradní díly. Celkový roční obrat takto sdružených společností činí zhruba 630 milionů EUR. Mezi největší členy Tecaru patří TECHNO – EINKAUF, TECHNO Benelux, TECHNO Danmark, TECHNO Austria, TECHNO Sverige, LAR, DGZ, RAA, SUPRINSA a ESA. Podrobněji se podíváme právě na švýcarskou společnost ESA, protože má na starosti výrobu pneumatik.

Pneumatiky v rámci Tecaru vyrábí švýcarská ESA

Sídlem společnosti ESA je švýcarský Burgdorf (Maritzstrasse 47) a její tradice sahá do roku 1930. Ředitelem firmy je C. Blätter. ESA je nejdůležitější švýcarská obchodní společnost v automobilovém průmyslu a dosahuje obratu ve výši 305 milionů Švýcarských franků. Jak jsme již zmínili, její hlavní výrobní oblastí jsou pneumatiky, nicméně vyrábí i baterie, maziva, nemrznoucí směsi, sněhové řetězy, chemikálie, automobilovou elektroniku, navigační systémy apod. Věnuje se také vybavení autoservisů jako jsou třeba zvedací a mycí zařízení, lakovací roboty, diagnostické systémy nebo přístroje pro autoservisy.

Šest druhů pneumatik

ESA vyrábí tři typy letních a tři typy zimních plášťů. U všech pneumatik je kladen důraz na kompromis mezi úsporou paliva (snížení valivého odporu) a zachováním dobrých jízdních vlastností. Pro menší vozy je určena letní pneumatika ESA Comfort 3. Ta se vyznačuje mimořádně nízkým valivým odporem a také dlouhou životností. Proti předchůdci došlo ke zlepšení odolnosti před akvaplaninkem. Pro náročnější řidiče a majitele vozů střední a vyšší třídy jsou připraveny pneumatiky ESA Spirit 3 a Spirit UHP. Jsou vybaveny pětisegmentovým asymetrickým běhounem zajišťujícím skvělé směrové vedení při rychlém cestování, jsou vyrobeny z lepších materiálů než Comfort 3, které umožní při zachování dlouhé životnosti bezpečnější jízdní vlastnosti i za velmi náročných podmínek. Díky své konstrukci dokáží také ochránit před poškozením drahé hliníkové ráfky.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Tecar - pneumatiky ve švýcarské kvalitě byl publikován 1. srpna 2011 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je Marek Pouzar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...