Sava Perfecta nabízí dobrou kvalitu za slušnou cenu

Tagy:  sava, perfecta, kvalita/cena

Sponzorované odkazy:

Sava Perfecta nabízí dobrou kvalitu za slušnou cenu

Slovinský výrobce Sava, který dodává pneumatiky do celé Evropy i na ostatní kontinenty, je u nás velmi dobře známý. Pneumatiky Sava se na českém, resp. československém, trhu objevují dlouhá desetiletí a jsou charakteristické dobrým poměrem cena/kvalita. Slogan „Sava je ta pravá“ jistě každý slyšel a nebude tedy od věci podívat se na jeden z modelů tohoto výrobce, který by mohl oslovit nejednoho českého motoristu – na pneumatiku Sava Perfecta.

Díky koncernu Goodyear, jehož je Sava členem, má i tento výrobce přístup k nejmodernějším technologiím používaným při výrobě pneumatik, uvádí internetové stránky společnosti Sava a dodávají, že značka navíc za dlouhá léta nasbírala spoustu zkušeností. Rozhodně není tedy třeba pochybovat o kvalitě produktů.

Sava nabízí pro osobní vozy pneumatiky letní, zimní i celoroční. Sava Perfecta spadá do kategorie letní a je tudíž aktuální pro řidiče, kteří právě nyní přemýšlí, co „obout“ místo starých sjetých pneumatik. Druhou volbou vedle modelu Perfesta je model Intensa HP. Pro „závodníky“ je pak určen model Intensa UHP.

Při rozhodování, jakou pneumatiku potřebujete, se ve většině případů asi budete řídit maximální rychlostí, jakou lze s pneumatikami jet – zatímco pro Perfectu je hranicí 190 km/h a výrobce jí tak řadí do kolonky „standard“, s Intensou UHP lze jet i 300 km/h.

Tak jaká přesně tedy pneumatika Sava Perfecta je? Jedá se o letní pneumatiku pro osobní vozy. Výrobce slibuje zájemcům o tento model vysoký kilometrový výkon, dobré vlastnosti na mokru a nízkou hladinu hluku.

Pneumatika Sava Perfecta se vyznačuje zejména optimalizovaným obrysem a speciálním čtyř-žebrovým dezénem. Tato kombinace prý vede k lepšímu kontaktu pneumatiky s vozovkou, tedy k lepší přilnavosti. Sava navíc slibuje vysoký kilometrový výkon, pravidelné opotřebení běhounu a dobrý výkon na mokrém povrchu. Při brzdění a manévrování na deštěm smáčené vozovce prý pneumatiky řidiče nezradí. Tyto fakta prý jistě přispějí k lepšímu rozhodování všech řidičů, kteří jsou orientovaní ekonomicky a nemusí mít nejdražší pneumatiky.

Vlastnosti pneumatiky pod lupou

Pojďme se nyní podívat na jednotlivé deklarované vlastnosti podrobněji. Vysokého kilometrového výkonu pneumatiky dosahují díky čtyř-žebrovému dezénu v kombinaci s optimalizováním kontury běhounu a byla také použitá speciální běhounová směs.

Za dobrý brzdný výkon no mokré vozovky pneumatika prý vděčí také speciální běhounové směsi a lepší kontuře běhounu, nicméně zde výrazně pomáhá nový design se zlepšením účinku záběrových hran. Pneumatika je tím pádem také lépe odolná proti aquaplaningu. K tomu přispívá kombinace několika nejrůznějších drážek na povrchu pneumatiky, lze zde nalézt široké podélné drážky, radiální drážky, „bumerang“ drážky. Pneumatika se údajně také může pochlubit nižší hlučností.

Pneumatiky Sava Perfecta se nabízí v rozměrech od 135 do 185 mm a 12 až 15“. Všechny jsou, jak již bylo uvedeno, dodávány v rychlostním indexu T, tedy do 190 km/h. To ale v naprosté většině pro vozový park českých řidičů stačí.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Sava Perfecta nabízí dobrou kvalitu za slušnou cenu byl publikován 31. května 2011 v 10.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...