Indický výrobce Apollo je mladý a ambiciózní

Tagy:  Apollo Indie mladý dynamický

Sponzorované odkazy:

Indický výrobce Apollo je mladý a ambiciózní

Nedá se říct, že by český motorista měl omezený výběr při nakupování pneumatik. Kromě známých výrobců se na českém trhu vyskytuje i mnoho téměř neznámých značek. Jednou z nich je indický Apollo. Jaké jsou pneumatiky od výrobce, jehož kořeny sahají do exotické Indie?

Výrobce pneumatik Apollo je na scéně poměrně krátkou dobu, značka byla prý založena až v roce 1976 v jižní Indii, ve státě Kerala. Jak sám výrobce tvrdí, jedná se o „mladou, ambiciózní a dynamickou společnost, která se pyšní jedinečnou identitou“. První továrna dokázala za den vyrobit 40 tun pneumatik, uvádí se na webu výrobce. Dnes se ale jedná o jednoho z indických lídrů, který je k dostání na třech světových kontinentech – v Asii, Jižní Africe a v Evropě. Přitom na Africký kontinent prý značka vstoupila až v roce 2006 a do Evropy v roce 2009.

Značka dříve používala logo s červenou „nekonečnou“ silnicí, ale po třiceti letech se v souladu s exportním směřováním společnosti logo změnilo, aby bylo v souladu s firemní identitou „svěží, jednoduché a energetické“, jak uvádí Apollo.

Značka je údajně k dostání ve více než sedmdesáti zemích v Indii, Evropě a Jižní Africe. V devíti výrobních závodech a téměř dvou stech kancelářích na čtyřech světových kontinentech (Asie, Afrika, Evropa, Severní Amerika) je zaměstnáno zhruba 16 000 lidí.

Pneumatiky značka vyrábí v několika městech v Indii (Chennai, Kalamassery, Lamda a Perambra), kde denně vzniká téměř 1000 tun. Tyto pneumatiky jdou z většiny na největší trh, kde Apollo působí, na indický. Zde má značka totiž údajně 150 prodejních míst. Další pobočky jsou v Jižní Africe (Ladysmith, Durban, Bulawayo a Harere), které produkují denně 150 až 200 tun. Závod v Nizozemí, ve městě Enschede, vyrábí podobné množství jako továrny na černém kontinentu. V Nizozemí vznikají vysoce výkonné letní a zimní pneumatiky pro osobní vozidla. Pneumatiky vyrobené v Nizozemí jsou distribuovány do 17 zemích patřících do Evropské Unie a do Severní Ameriky. Zkrátka je současná výroby značky Apollo 1278 tun pneumatik za den, informuje výrobce na svých webových stránkách.

Pneumatiky Apollo jsou prý určeny pro osobní automobily, SUV, MUV, lehké nákladní automobily, nákladní automobily a autobusy, ale také pro stroje v zemědělství, v průmyslu, značka se angažuje v oblasti půjčování kol, vyrábí protektorované pneumatiky, offroad pneumatiky a kola z lehkých slitin.

Apollo kromě vlastní značky prý zastupuje také ve 32 zemích v Africe společnost Dunlop a vlastní také značku Vredestein. Pro nákladní pneumatiky, které používají autobusy, jsou určeny pneumatiky Regal a Kaizen, pro osobní vozidla je značka Maloya, protektorované pneumatiky z materiálu DuraTread nesou analogicky název DuraTyres. A kola z lehkých slitin pro osobní vozy nabízí značka Apollo pod názvem Acelere Wheelz.

Aktuální novinka, kterou se může Apollo pochlubit, je, že futuristický Superbus jezdí na pneumatikách Vredestein Apollo. Podařilo se tak vyrobit pneumatiku pro autobus, která zvládne rychlost přesahující 250 km/h. Obvykle přitom autobusy nejezdí rychleji než 80 – 100 Km/h. Pneumatika vyvinutá společnosti Apollo Vredestein, nazvaná Ultrac Sessanta Superbus, podle výrobce zvládla v testech i rychlost 340 km/h. První prototyp byl představen v dubnu v Dubaji pro zahájení světové výstavy o veřejné dopravě, uvádí výrobce.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na „www.pneumati­ky.cz“: http://www.pneumatiky.cz/…katalog-pneu#…!

Článek Indický výrobce Apollo je mladý a ambiciózní byl publikován 6. června 2011 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...