Kumho jsou pneumatiky ze závodních tratí

Tagy:  Kumho, fotbal, motorsport, drift, vůně,

Sponzorované odkazy:

Kumho jsou pneumatiky ze závodních tratí

Pneumatiky Kumho jistě znají příznivci motoristického sportu. Výrobce, jehož název v překladu z jihokorejského jazyka, odkud pneumatiky pochází, znamená „krásné, tiché jezero“ se již léta angažuje v nejrůznějších motoristických disciplínách od dálkových rallye až po 24 hodin v Le Mans. A úspěšně. Pneumatiky Kumho lze zakoupit ve 180 zemích světa a s roční výrobou téměř 60 milionů pneumatik, které vznikají v Číně, Koreji a ve Vietnamu, je značka v první desítce největších světových výrobců pneumatik. Obutí Kumho si zákazníci kupují vozy automobilek Chevrolet, Chrysler, Hyundai, Kia, Mercedes Benz, Mitsubishi, Smart, Ssangyong a Volkswagen.

Aktivity ve fotbale i v motorsportu

Kumho v rámci pronikání na evropský trh vsadilo také na podporou fotbalového klubu Manchester United hrajícím v anglické Premier League, dalším marketingovým tahem je podpora zacílená na americké vysoké školy a fotbalovou sezónu. Nicméně, daleko více se ale Kumho angažuje v motosportu. Již léta na jejich pneumatikách vítězí jezdci v rallycrossu, rallye (zde je výrazná podpora na britských ostrovech), či dálkových soutěžích, má také zkušenosti s vítězstvím ve slavném závodu na 24 hodin v Le Mans a angažuje se i v líhni talentů pro formuli 1 – v závodech formule 3. A tento tah se podařil, díky zviditelnění v motosportu se zvýšil prodej vysoce výkonných pneumatik v Evropě. Značka Kumho dokonce dokázala v předešlých létech vyvinout také plášť pro absolutní vrchol automobilových závodů – pro formuli 1, který však nenašel uplatnění. Z amerických závodních drah přišla pneumatika Kumho Solus HP4.

Kumho má zkušenosti z motoristického sportu. Zdroj: kumhotyre.co.ukKumho má zkušenosti z motoristického sportu. Zdroj: kumhotyre.co.uk

Podle internetových stránek výrobce patří značce Kumho celosvětové prvenství ve výrobě pneumatik, které produkují oblaka barevného dýmu, nezbytné pro efektivní driftování. Je tedy myšleno také na pro někoho poněkud zvláštní druh zábavy, nebo chcete-li umění.

Díky extrémní zátěži, jaká je na pneumatiky při závodech kladena, si mohou řidiči při nákupu pneumatik Kumho být jistí, že kupují kvalitní výrobek. Většina materiálových i technologických novinek, které se v podmínkách automobilových závodů vyvine a osvědčí, přechází do sériové výroby. Díky tomu disponují pneumatiky lepší ovladatelností, stabilitou řízení, odolností proti deformaci ve vysokých rychlostech a také vyšší bezpečností, chlubí se výrobce. O kvalitě dostatečně svědčí fakt, že Kumho zvládá technologii výroby leteckých pneumatik pro stíhací letouny F 16 a Boeing 747.

Nová technologie – pneumatiky voní

Jihokorejský výrobce Kumho má v nabídce široký výběr modelů, provedení, dezénů a velikostí pneumatik pro osobní vozy, vozy kategorií VAN a SUV, ale také pro autobusy a nákladní vozy. Pneumatiky Kumho se údajně vyznačují dobrými jízdními vlastnostmi, zejména na mokru, nízkou hlučností a vysokou výdrží, i když samozřejmě každý model pneumatik je jiný a tudíž má také jiné přednosti. Stejně jako mnoho konkurentů, také Kumho se zajímá o ekologické alternativy a úspěšně vyvinulo nový materiál Lyocell, který je šetrný k životnímu prostředí. Přichází také technologie Aroma, díky které ucítí cestující i kolemjdoucí vůni levandule v okolí celého vozu.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Kumho jsou pneumatiky ze závodních tratí byl publikován 25. března 2011 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...