Michelin Pilot Sport 3: Sportovní jízda může být bezpečná a ekologická

Tagy:  Michelin Pilot Sport, letní, motorsport, úspora paliva, záruka, zkušenosti, ekologická, emise

Sponzorované odkazy:

Michelin Pilot Sport 3: Sportovní jízda může být bezpečná a ekologická

Světoznámý francouzský výrobce pneumatik Michelin loni představil novou vysoce výkonnou letní pneumatiku Pilot Sport 3. Podle Michelinu bylo výzvou v jedné pneumatice spojit sportovního ducha, bezpečnost a ekologii. A zdá se, že s konečným výsledkem tohoto úkolu jsou v Michelinu spokojeni…

Již více než sto let se Michelin snaží zlepšovat mobilitu osob po celém světě. Nyní každý rok produkuje zhruba 190 milionů pneumatik a kromě toho vydá také 15 milionů map a průvodců. Od roku 2010 vyrábí a prodává také pneumatiku s názvem Michelin Pilot Sport 3, který je dostupný ve 25 rozměrech a stal se certifikovanou výbavou některých moderních automobilů značek jako je Audi nebo Mercedes. Výrobce u nové pneumatiky slibuje „unikátní kombinaci intenzivního požitku z jízdy, bezpečnosti a životnosti“.

Řidiči si řekli, co chtějí od pneumatik

Michelin Pilot Sport 3 údajně kombinuje výjimečný výkon a ekologické aspekty. Institut TNS Sofres, který v roce 2008 provedl výzkum mezi sty vlastníky sportovních vozů v Německu, Velké Británii a Itálii, zjistil, že tito řidiči si chtějí užít jízdu bez toho, aby museli slevovat ze svých nároků na bezpečnosti a aby nemuseli pneumatiky často měnit. To byla výzva pro výzkumníky a jejím výsledkem je tato pneumatika. Je vhodná zejména pro sportovní městské automobily, malé rodinné vozy a větší, výkonnější sedany i vozidla, která jsou pouze dopravním prostředkem.

Pneumatika pomůže při náhlé změně podmínek


Statistiky z evropských zemích ukazují, že se nehody stávají při změně počasí. Proto nová pneumatika poskytuje lepší záběr a trakci na vlhkých vozovkách. Nová pneumatika také snižuje spotřebu paliva, čímž ušetří peněženku řidiče i životní prostředí, pneumatika navíc ujede o 10 % delší vzdálenost. Pokud má zákazník zájem o pneumatiku s vylepšenou energetickou charakteristikou, měl by najít na bočnici logo GREEN X.

Michelin Pilot Sport – známá vysoce výkonná letní pneumatika. Zdroj: www.michelinman.comMichelin Pilot Sport – známá vysoce výkonná letní pneumatika. Zdroj: www.michelinman.com

Vývoj jde stále dopředu


Skupina Michelin Group ročně investuje více než 500 milionů Eur na výzkum a vývoj pneumatik pro auta, motocykly, nákladní automobily i jiná vozidla. Všechny pneumatiky mohou těžit z inovací, vyvinutých skrze výzkumné programy v Technologických centrech, uvádí výrobce. Michelin vlastní také závodní okruh, odkud se Michelin snaží převést získané znalosti na silnici. Právě zde začínal vývoj pneumatik pro formuli 1, které se v nedávné minulosti staly při těchto závodech vážným konkurentem pro japonskou značku Bridgestone. Michelin připomíná, že se stal osmnáctkrát vítězem závodu 24 hodin Le Mans, z toho dvanáct triumfů získal v nepřetržité řadě. Úspěchy pneumatika také získávala v MS v rallye.

Podle Michelinu technici při vývoji nové pneumatiky Pilot Sport 3 převzali všechny znalosti, které se uplatnili při tvorbě předchůdce, pneumatiky Michelin Pilot Sport PS2. Právě tato pneumatika se zapsala do historie motorismu v roce 2006, když pokořila v kombinaci s vozem Bugatti Veyron světový rychlostí rekord. Tehdy umožnila tato francouzská pneumatika rychlost téměř 400 km/h.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Michelin Pilot Sport 3: Sportovní jízda může být bezpečná a ekologická byl publikován 21. března 2011 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...