Máte již letní pneumatiky?

Tagy:  plechové disky, letní pneu, výhodná cena

Máte již letní pneumatiky?

Zima již je doufejme definitivně za námi a začíná jaro. Teploty se sice již delší dobu přes den pohybují nad bodem mrazu, přesto by bylo nepříliš prozíravé hned jet do pneuservisu a přezout na letní pneumatiky. Nejen, že nás může všechny překvapit sněhová nadílka jako například loni na začátku března, ale také základní pravidlo pro výměnu pneumatik praví, že letní obutí se na vůz dává, pokud je delší dobu teplota nad 7°C a nehrozí, že bude nižší. Záleží ale vždy na více faktorech, pokud třeba řidič jezdí brzy ráno po klikaté silnici do práce, bude jistě přezouvat o pár týdnů později než řidič, který cestuje jen odpoledne na nákup po městě.

Nicméně otázka letních pneumatik se za pár dní stane aktuální a proč pak být jedním z davu zájemců o nové pneumatiky, kteří budou muset čekat, až objednané zboží dorazí od výrobce? Pokud potřebujete letos sehnat levné pneumatiky, je na čase začít přemýšlet, jak drahé by měly být, jaké vlastnosti od nich požadujeme, zda si potrpíme na tu či onu značku, zda máme nějaké zvláštní preference, zkrátka „co obout“.

Nabídka pneumatik na internetu je bohatá a vybere si zde určitě každý. Letní pneumatiky, které půjdou za pár dní nejvíce na odbyt, jsou mimo jiné za dobrou cenu pneumatiky MICHELIN ENERGY SAVER – 195/65 R15 91H, CONTINENTAL EcoContact 3 – 185/60 R14 82T, DUNLOP SP SPORT FASTRESPONSE – 205/55 R16 91V nebo SAVA INTENSA HP – 195/60 R15 88H. Seznam značek, které ale tento server nabízí, by byl ale rozhodně delší než pár předchozích řádků. Navíc jsou ceny velmi příznivé. Vyhledat pneumatiky lze podle značky nebo podle velikosti či rychlostního indexu

Pokud váháte, zda je nabízená cena skutečně dobrá, zeptejte se na nabídku ve vašem pneuservisu nebo věnujte pár minut svého volného času a podívejte se po internetu. Je ale třeba mít se na pozoru a kupovat pneumatiky pouze od seriózní firmy, která poskytne i poradenství a slušnou záruku, že pneumatiky dostanete. Rozhodně není radno přistupovat na podmínky jako platba předem, navíc u vám neznámé firmy.

Zimní pneumatiky brzy půjdou do garáže. Zdroj: www.goodridetire.comZimní pneumatiky brzy půjdou do garáže. Zdroj: www.goodridetire.com

Plechové disky nejsou out!

V současné době jsou trochu stranou zájmu pozornosti plechové disky) které však mají nesporné výhody. Údajně jsou lehčí než „krásná litá kola“, jasným plusem je nižší cena a hlavně v zimě je velmi podstatnou výhodou jejich odolnost proti soli a posypu. Pokud tedy máte na autě plechové disky a chcete investovat do litých kol, nevyhazujte plechové. Nechte na nich zimní pneumatiky a na podzim nebude nic snazšího, než si pneumatiky vyměnit sám a pneuservis navštívit pouze pokud bude třeba kola vyvážit. Tato myšlenka není ničím převratná, podobný princip dnes praktikují motoristé po celé ČR. A že se vám plechové disky ani trochu nelíbí? Pak vězte, že v elegantním černém provedení nevypadají špatně a nejen proto se dodávají i pro nové vozy BMW, Audi, Alfa Romeo a další.

Článek Máte již letní pneumatiky? byl publikován 11. května 2011 v 10.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...