General Tire - úspěch odstartovaný balonovou pneumatikou

Tagy:  General Tire, Continental, Gengroup, americká, pneumatika

Sponzorované odkazy:

General Tire - úspěch odstartovaný balonovou pneumatikou

Balonové pneumatiky klíčem k úspěchu

Kořeny společnosti General Tire and Rubber Company sahají až do srpna roku 1915, kdy dvojice ambiciózních mladých podnikatelů William F. O'Neil a Winfred E. Fouse založila ve Fort Millu v Jižní Karolíně (ve Spojených státech) výrobnu pneumatik. V době vzniku společnosti byl trh již obsazený více než 300 jinými výrobci. O’Neil a Fouse se na sebe pokusili strhnout pozornost velkými balonovými pneumatikami pro nákladní vozy zvanými General Jumbos. I přes vyšší cenu se tyto nízkotlaké pneumatiky dobře prodávaly a celá dvacátá a třicátá léta byla ve znamení rozmachu a expanze na nová odbytiště.

Osobní vozy v hledáčku

Kvůli zakázkám pro americkou armádu za druhé světové války General Tire otevřel další továrnu, a to ve Waco v Texasu. Získané výrobní kapacity roku 1955 posloužily pro rozšíření portfolia i na pneumatiky pro osobní vozy. Zpočátku byl General Tire dvorním dodavatelem pro automobilový gigant koncern General Motors. Později začal dodávat pneumatiky i ostatním výrobcům.

Ohromná expanze

To zcela logicky vedlo k nutnosti rozšířit kapacity a zmodernizovat výrobní linky. Byly otevřeny další čtyři provozy, a to v Mayfieldu, dále v ohijském Bryanu, kde se vyráběly nadměrné pneumatiky, v Charlotte a také v Mt. Vernonu, kde se od roku 1973 produkovaly přelomové radiální pneumatiky. Pro odpovídající vývoj a růst kvality byl v texaském Uvalde vybudován roku 1959 testovací o­kruh.

Pod křídly velkých koncernů

Od roku 1984 byl General Tire součástí nově vzniknuvšího gigantu GenGroup. Tento svazek ovšem nebyl příliš prospěšný, takže již o tři roky později došlo k prodeji General Tire německému koncernu Continental AG Hannover. Prodej byl dokončen 30. října 1987 a Continental tím získal celosvětový vliv, protože tímto krokem do jisté míry ovládl severoamerický trh.

General Tire nejsou jen pneumatiky

Jak je u velkých výrobců zvykem, nespecializují se pouze na jediný typ produktu, ale snaží se ovládnout trh s různými produkty. V tomto ohledu není General Tire výjimkou. Kromě pneumatik sjíždí z jeho výrobních linek různé průmyslové výrobky, plasty, produkty chemické výroby atd. Dodává také různé komponenty do oblasti letectví a vojenství. Dokonce se společnost zajímá i o média, zábavu a vysílání. Co se týká samotných pneumatik, jsou v nabídce téměř všechny typy, včetně těch netypických. Pro osobní vozy se nabízejí například General Tire Exclaim, Altimax a Ameri.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz

Článek General Tire - úspěch odstartovaný balonovou pneumatikou byl publikován 19. března 2011 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je Marek Pouzar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...